Winnaars versus winnaars

Per Seconde Wijzer introduceert kampioenenbattle 'De Strijd'

1 september 2020 10:34 | amusement | Door Jef Willemsen

© BNNVARA/Peter den Boef
Per seconde wijzer gooit het over een andere boeg. Dit najaar spelen de winnaars van het afgelopen seizoen tegen elkaar in Per seconde wijzer: de strijd. 

Na meer dan 30 jaar wijzigen de makers van het kennisspel het format. In de eerste week van het nieuwe seizoen treffen de beste spelers van het vorige seizoen elkaar om te bepalen wie de ultieme quizkampioen is.

Oud-kandidaten

In deze speciale Per seconde wijzer editie nemen per aflevering twee oud-kandidaten het tegen elkaar op. Het gaat om Joris van Bergen uit Wijchen, Luc Verhaegh uit Venlo, Kamiel Cornelissen uit Den Haag, Daniel Da Costa uit Utrecht, Remco Bruijnje uit Gent (België) en Tina Hoenderdos, woonachtig in Berlijn, afkomstig uit Haarlem.

Drukknop

Daarnaast is er ook een gloednieuwe ronde aan het spel toegevoegd waarbij de spelers voor het eerst rechtstreeks tegen elkaar gaan strijden. Wie het snelst een klap op de drukknop geeft en ook het goede antwoord weet, wint de strijd. Quizmaster Erik Dijkstra heeft er zin in: "Dit wordt echt een razend spannende finalestrijd!"

De strijd

De titel zal enigszins verwarrend zijn voor Dijkstra zelf. Eerder presenteerde het Per seconde wijzer gezicht ook al De strijd, een documentaireserie over de geschiedenis van de Nederlandse arbeider.

Per seconde wijzer: de strijd is van maandag 14 tot en met donderdag 17 september te zien om 19.50 uur op NPO 2.

Meer over