Zonnebril

Peter van der Vorst huurde zaal af voor gesprek met Eva Jinek

27 september 2020 09:32 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© William Rutten
Peter van der Vorst huurde een zaal in Amsterdam af om met Eva Jinek in gesprek te gaan over een overstap naar RTL. Dat deed de programmadirecteur omdat hij bang was dat interesse in de talkshowkoningin zou uitlekken.

"Het eerste gesprek vond plaats bij mij aan de keukentafel. Niets mocht uitlekken", kijkt Peter terug in het AD. “We hebben ook een keer een zaaltje gehuurd in Amsterdam. Kregen we van tevoren een sleutel, zodat niemand wist wie er naar binnen ging."

Zonnebril

Tijdens de besprekingen maakte Eva ook al kennis met Beau, met wie ze nu afwisselt op de late avond bij RTL. "Dan kwam eerst Beau en tien minuten later Eva met pet en een grote zonnebril. Tot het moment dat ze haar handtekening zette, vond ik het spannend, al had ik na het eerste gesprek al een yes-moment."

Jeroen Pauw

Naast Jinek polste de 48-jarige Van der Vorst ook Jeroen Pauw. “Ik heb hem een keer gesproken. Hij vond het, dertig jaar nadat hij bij RTL begonnen was, best interessant. Maar al snel zei hij: ‘Ik voel me thuis bij de NPO’. Prima.”

Meer over