Na The Voice

Talkshow Eva Jinek bij RTL4 start op vrijdag 3 januari 2020

10 december 2019 10:55 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© William Rutten
Een nieuwe talkshow beginnen op de vrijdag. RTL4 doet het met het praatprogramma van Eva Jinek zodat ze kan profiteren van The Voice of Holland.

De eerste aflevering van de latenight talkshow van Jinek is namelijk op vrijdag 3 januari 2020 voor het eerst te zien bij RTL4. Een slimme zet van Peter van der Vorst, want de talkshowdiva kan zodoende profiteren van het immens populaire The Voice of Holland.

Veel kijkers 

Bij RTL Boulevard reageerden de aanwezige kenners op het plan van RTL.  “Het is een gekke dag, denk je misschien, maar het is ook wel weer heel slim bedacht, want The Voice zit ervoor als lead-in, dus dan heb je gegarandeerd veel kijkers”, zei Luuk Ikink.

Aandacht 

Hij kreeg bijval van Matthijs van Nieuwkerk in DWDD. “Dat is natuurlijk een eerste schaakzetje. Wel slim, hè? Je bent een dagje eerder en je hebt de volle aandacht voor jezelf.” Jinek heeft ook een voorsprong op haar opvolger bij NPO1, want het programma Op1 begint drie dagen later bij de publieke omroep.

Jaïr Ferwerda 

De geruchten gaan dat ook Jaïr Ferwerda de publieke omroep verruilt voor het commerciele RTL, maar de politiek verslaggever van Jinek heeft nog altijd geen akkoord bereikt met Van der Vorst. “Hij is nog altijd in gesprek met RTL of hij meegaat of niet. Jaïr zegt tegen ons nog even in het midden te laten over waarom die gesprekken zo lang duren. Dat wordt dus nog vervolgd”, was de lezing in RTL Boulevard.

Meer over