De beste liedjes van het Songfestival

Pommelien Thijs en Johnny Logan stelen harten van SBS6-kijkers

2 mei 2021 10:50 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© SBS6

Zaterdagavond waren Gerard Joling, Ruth Jacott en Pommelien Thijs te gast bij Jeroen van der Boom in De beste liedjes van het Songfestival. Vooral de Vlaamse Pommelien maakte indruk met een van haar optredens.

De 20-jarige zangeres, actrice en presentatrice zong op haar geheel eigen, kwetsbare en kleine manier Door de wind, die in 1989 door haar landgenote Ingeborg werd vertolkt op het liedjesfestijn.

Door de wind

De kijkers van De beste liedjes van het Songfestival, waar 531.000 liefhebbers op afstemden, raakten niet uitgepraat over het optreden van Pommelien, die momenteel met Jaap Reesema een gigantische hit te pakken heeft met Nu wij niet meer praten. Nadat eerder Miss Montreal het nummer geschreven door Stef Bos al zong in Beste zangers, is voor velen de versie van Pommelien hun nieuwe favoriet.

Johnny Logan

Ook het verrassingsoptreden van Johhny Logan was een schot in de roos. De Ier, die tweemaal het Songfestival won met de nummers What’s another year en Hold me now, liet zien nog altijd een heel aardig mopje te kunnen zingen.

Meer over