Kijkcijfers zaterdag 1 mei 2021

De TV van gisteren: Prachtcijfers voor finale De Verraders

2 mei 2021 09:15 | kijkcijfers | Door Jacob-Jan van de Groep

© William Rutten

De finale van het eerste seizoen van De Verraders heeft zaterdag 1.618.000 kijkers naar RTL4 getrokken. Daarmee was het spelprogramma goed voor het brons.

De Verraders, een afgeleide van Wie is de Mol?, was de afgelopen acht weken continu goed voor meer dan anderhalf miljoen kijkers. Met uitgesteld kijken trok de show van Tijl Beckand zelfs meer dan twee miljoen belangstellenden. Samantha Steenwijk en Chatilla van Grinsven deelden uiteindelijk de schat met elkaar. RTL heeft daarnaast al een tweede seizoen van De Verraders aangekondigd.

Songfestival

De eerste aflevering van De Radio 10 Songfestivalquiz trok 598.000 kijkers naar SBS6. Dat leverde het muzikale bordspel onder leiding van radiomaker Gerard Ekdom de veertiende plek op in de lijst van best bekeken programma's. De Beste Liedjes van het Songfestival met Jeroen van der Boom als presentator, waar Pommelien Thijs enorme indruk maakte met haar vertolking van Door de wind, trok erna 531.000 kijkers.

Even tot hier 

De grote winnaar van zaterdag was Even tot hier. De satirische show van Niels van der Laan en Jeroen Woe trok met de slotaflevering van dit seizoen 1,7 miljoen kijkers op NPO1. Alleen het NOS journaal van 20.00 uur werd zaterdag beter bekeken.

Meer over