Kijkcijfers van vrijdag 30 april 2021

De TV van gisteren: ABBA-docu Nick & Simon en Kees Tol start met 1,4 miljoen kijkers

1 mei 2021 08:50 | kijkcijfers | Door Jacob-Jan van de Groep

© AVROTROS

Nick & Simon en Kees Tol zijn terug met hun geheel eigen manier van een documentaire maken. Na de vorige hit over Simon & Garfunkel sluit de kijker de reeks over ABBA ook direct in het hart.

Take A Chance On Me ging vrijdagavond namelijk van start met 1,4 miljoen kijkers. De roadtrip van Nick & Simon en boezemvriend Kees Tol voert ze deze keer naar Zweden, waar ze op zoek gaan naar het verhaal van ABBA en waarin ze proberen zoveel mogelijk over de immens populaire groep te weten te komen met het uiteindelijke doel hen te ontmoeten.

Podium

Nick, Simon & Kees: Take A Chance On Me was na het NOS Journaal van 20.00 uur het best bekeken programma van de vrijdagavond. The Voice Kids, een oud-pareltje van de Volendamse zangers, werd nipt verslagen doordat daar 1,37 miljoen kijkers op afstemden.

SBS6 

Bij SBS6 was de tweede aflevering van First & Last te zien. Waar het programma vorige week nog met 751.000 kijkers begon, kwam het vrijdag niet verder dan 629.000 kijkers. De Gordon-spelshow The Cube zag de kijkcijfers ook nog niet stijgen. Na de opening met 368.000 belangstellenden, hadden vrijdag 345.000 kijkers interesse in het programma.

Meer over