'Blij'

Humberto Tan verdedigt keuze RTL voor Champions League

18 December 2020 15:40 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© ANP Kippa
Humberto Tan is een van de prominente gezichten van RTL. Logisch dat hij het voor zijn werkgever opneemt nu de Champions League daar binnenkort te zien is en de kritiek die daarop is gekomen.

Donderdag maakte RTL bekend dat het de rechten van het Champions League-voetbal voor drie jaar in handen heeft gekregen. Daardoor is het kampioenenbal tot 2024 bij RTL te zien. De Europa League bewandelt de omgekeerde weg van RTL naar Talpa.

Staanplaatsen

Op Twitter reageert Humberto op volgers die vinden dat de Champions League thuishoort bij de NPO. Een volger reageert dat de aankoop van de rechten een verloedering is. Daar is de presentator het allesbehalve mee eens. “Ja...wat een schande hè. Die verloedering is al jaren en jaren bezig.....Ik mis die bruine leren ballen ook nog steeds en waarom zijn er geen sintelbanen meer in voetbalstadions. En die staanplaatsen wil ik ook terug!!!”, geeft Humberto de man van repliek.

VTBL 

Of Humberto een van de gezichten bij het Champions League-voetbal wordt, is nog niet bekend. Voor RTL maakte hij al wel het voetbalpraatprogramma VTBL, maar dat werd na één seizoen van de buis gehaald.

Meer over