“Jörgen Raymann was een megaverrassing”

Professionals Trijntje, Romy en Marcel over It Takes 2

29 maart 2018 11:00 | amusement | Door Televizier

© William Rutten
Trijntje Oosterhuis krijgt in het nieuwe seizoen It takes 2 twee nieuwe professionals naast zich. Romy Monteiro en Marcel Veenendaal nemen plaats op de stoelen van Glennis Grace en Waylon. Televizier sprak de professionals in deze nieuwe combinatie.

Trijntje, jij hebt ineens twee hele nieuwe partners. Was dat wennen?

Trijntje: “Voor mij is het niet wennen, want we zijn veel met ons eigen team aan de slag. Backstage zien we elkaar wel veel, we checken elkaars repetities en dat inspireert als een gek. Romy en Marcel hebben een nieuwe frisse blik op alles.”

Waylon stormde wel eens boos het podium op, gaat het er nu veel rustiger aan toe?

Romy: “Volgens mij is nog niemand boos geworden.”

Trijntje: “We zijn pas net begonnen natuurlijk.”

Marcel: “Bij de tweede aflevering was ik het niet helemaal eens met het commentaar over één van mijn teamleden, dat komt omdat je er zelf dieper in zit dan de jury. Je ziet hoe kwetsbaar iemand zich opstelt. Als je intentie gericht is op het vertellen van een verhaal in plaats van de ene na de andere hoge uithaal, denk ik: heb je wel gehoord wat we net hebben gedaan in plaats van dat je vertelt wat je de volgende keer zou willen horen?”

Zaten er voor jullie verrassende kandidaten bij?

Romy: “Jörgen Raymann was een megaverrassing.”

Marcel: “Vooral toen ‘ie binnen kwam lopen.”

Trijntje: “Het liedje waarmee hij auditeerde was zo anders dan we hadden verwacht! Fantastisch.”

Hebben jullie veel mensen herkend aan hun stem?

Marcel: “Romy was de enige van ons die twee BN’ers kon herkennen.”

Romy: “Ik herkende Robin en Marieke. Robin ken ik heel goed van Dance Dance Dance en Marieke heb ik veel op tv gehoord. Zij zong Nederlandstalig en bij het woord ‘liefde’ dacht ik: dat is d’r.”

Gingen jullie mede-professionals er vandoor met kandidaten die jullie zelf wilden hebben?

Trijntje: “Je hoort natuurlijk wel meteen wie écht heel goed is, maar dat kan onderweg nog veranderen. Goed zuiver zingen wil nog niet zeggen dat je enorm ontwapenend bent of mensen diep kunt raken. We hebben allemaal één iemand die echt goed kan zingen, maar je zal nog versteld staan van de mensen waarvan je dacht: ik ben benieuwd hoever die gaan komen. Die ‘underdogs’ zijn zo onbevangen, verwachten misschien minder van zichzelf en kunnen daardoor juist pieken. Mooi zingen is niet altijd technisch, het gaat ook om het gevoel dat je erin kunt leggen.”

Is dat wat jullie vooral mee proberen te geven als coaches?

Marcel: “Je probeert vooral te luisteren naar wat ze goed doen en ze daarin laten excelleren. Dat is de game, iemand in z’n kracht laten staan.”

Wat maakt dit seizoen anders dan voorgaande seizoenen?

Romy: “Nieuwe jury, nieuwe kandidaten, nieuwe pro’s, nieuwe energie daardoor. Ik kan natuurlijk niet spreken voor vorige seizoenen, maar ik denk wel dat een hele nieuwe sfeer gecreëerd wordt.”

Trijntje: “Het is nu mijn derde keer en ik denk verfrissing werkt. De vorige seizoenen zijn goed ontvangen en BN’ers geven zich nu eerder op omdat ze een referentiekader hebben. Ze zien dat mensen hen zijn voorgegaan van wie je er in eerste instantie niet van overtuigd was dat het supergeweldige zangers konden zijn. Het gaat erom dat je bereid bent die stap te maken. It takes 2 is geen keiharde rillerige sessie, het is een kweekvijver met plezier en gezelligheid; een veilige haven.”

It takes 2 is elke zaterdag om 20:30 uur te zien bij RTL 4.

Lees ook: Jörgen Raymann had een hit in Suriname: “Elke dag wordt het minimaal twee of drie keer op verschillende stations gedraaid.”

Meer over