Jörgen Raymann, Eva Cleven en Dionne Slagter over It Takes 2

Jörgen Raymann, Eva Cleven en Dionne Slagter over It Takes 2

28 maart 2018 13:53 | amusement | Door Televizier

In het dagelijks leven zijn ze geen professioneel zangers, maar Dionne Slagter, Eva Cleven en Jörgen laten zich van hun muzikale kant zien in It Takes 2. Televizier sprak de YouTuber, dj en entertainer over hun avontuur.

Waarom wilden jullie meedoen aan het programma?

Jörgen: “Ik werd gevraagd en ben nu op een leeftijd dat het leuk is om nog dingen te doen die je anders nooit zou doen, dus heb ik ja gezegd.”

Dionne: “Ik wilde mijn grootste angsten overwinnen. Meedoen aan It takes 2 is een van de engste dingen die ik ooit in mijn leven heb gedaan, maar toen het op mijn pad kwam, wist ik dat ik het moest doen.”

Eva: “Ik dacht meteen: wat een uitdaging! Mijn motto is: als je iets heel eng vindt, dan moet je het doen. Als het een programma zou zijn waar heel heftig competitie gevoerd wordt, leek het me wel lastig. Maar omdat we allemaal op hetzelfde niveau beginnen, ligt er niet zoveel druk op. Je gunt het elkaar, als ik Jörgen bijvoorbeeld z’n nummer hoor zingen, sta ik te juichen!”

Zijn jullie als kandidaten een hechte groep geworden?

Eva: “Het voelt net alsof we met z’n allen op schoolreisje zijn. Het is net een ontgroening, maar dan met zingen: als je met z’n allen zo’n ervaring deelt, ben je snel vrienden.”

Jörgen: “Ik ben iemand die niet heel snel mensen aardig vindt. Normaal kijk ik eerst de kat uit de boom, maar hier dacht ik: dit is een cool bunch of people. Eerst zag ik wel vooral jonge mensen; gelukkig zat Bert van Leeuwen ertussen.”

Waren jullie zenuwachtig voor de eerste show?

Dionne: “Ik ging bijna dood. Ziek was ik ervan, ik was zo bang! Volgens mij heb ik nog nooit zo bleek gezien. De tweede show was perfect, maar de eerste heb ik uit m’n geheugen gewist.”

Jörgen: “Toen ik daar stond jongen, dat was eng! En ik had een vreselijk nummer voor de eerste aflevering, Human. Pas zes weken ervoor hoorde ik voor het eerst van het nummer en het had ook zo’n rare timing, het lag enorm buiten mijn comfortzone.”

Eva: “Eigenlijk was ik helemaal niet zo zenuwachtig als de rest. Ik vind het gewoon heel lekker om op een podium te staan.”

Jörgen: “Bij die eerste show ging jij al helemaal los. All over the place!”

Dionne, hebben jouw YouTube-kijkers je eerder horen zingen?

Dionne: “Vorig jaar heb ik de titelsong van 100% Coco uitgebracht. Sindsdien ben ik bezig met demo’s, maar het is zo’n proces om erachter te komen welke kant ik op wil gaan. Voor mij is het allereerst belangrijk om van mijn podiumvrees af te komen. Ik zit normaal veilig achter m'n cameraatje, dat doe ik al acht jaar en ik wil daaruit. Dan maar meteen een sprong diepe, dan heb ik het ten minste gelijk geleerd.”

Eva, hoop je als dj ooit jezelf op de radio aan te kunnen kondigen?

Eva: “Ik zie mezelf niet echt als een artiest, al kan ik de artiesten die in de studio komen misschien beter begrijpen. Nu kan ik aan den lijve ondervinden waar zij elke dag mee bezig zijn.”

Jörgen: “Ik zit ook bij de radio, maar ik speel geen muziek. Aan de andere kant heb ik wel ooit een verjaardagsliedje opgenomen in Suriname. Elke dag wordt het minimaal twee of drie keer op verschillende stations gedraaid.”

Jörgen, is het als geboren entertainer makkelijker om op het podium te staan?

Jörgen: “Het is anders, ik heb theatershows gedaan in grotere zalen dan dit, maar dan doe je een liedje dat je tot in den treure kan oefenen. Als ik bij mijn eigen band te laat begin, passen zij zich gewoon aan. Als je hier fout gaat, mag je niet stoppen. Dan begin ik daardoor in m’n hoofd te malen en dan gaat het helemaal fout. Ik heb nu geleerd dat los te laten.”

It takes 2 is elke zaterdag om 20:30 uur te zien bij RTL 4.

Lees ook: Oeps, Marieke Elsinga beging een blunder tijdens It takes 2.

Meer over