Goede zaken

Programma Million Dollar Island verkocht aan Amerikaanse zender NBC

4 maart 2022 16:43 | amusement | Door Esther Hut

© MaxMore / Talpa

De eerste aflevering van Million Dollar Island is nog niet eens uitgezonden, of John de Mol heeft het format nu al weten te verkopen aan een Amerikaanse zender.

De Amerikaanse zender NBC heeft de rechten gekocht van het reality survivalprogramma, maar volgende Talpa waren er meer geïnteresseerde zenders. NBC is geen onbekende voor Talpa. Zij zonden namelijk ook The Voice uit in Amerika.

"Next level survivalprogramma"

John de Mol zal zo voor het weekend vast proosten op de deal. "Million Dollar Island is niet alleen een next level survivalprogramma. Het is ook een fascinerend sociaal experiment waarin het draait om hechte vriendschappen, onvoorstelbaar doorzettingsvermogen en geheime samenzweringen,” zegt John de Mol. “De kijkers zullen gefascineerd zijn door de vele storylines die dit format oplevert."

Naar verwachting wordt Million Dollar Island in Amerika pas komend najaar uitgezonden. In Nederland kunnen vanaf aanstaande zondag al klaar zitten voor het programma.

Million Dollar Island

In Million Dollar Island zitten honderd mensen samen op een onbewoond eiland waar ze twee maanden moeten overleven. Alle deelnemers krijgen aan het begin een polsbandje dat 10.000 euro waard is. De komende twee maanden kunnen ze door middel van het spelen van spellen meer polsbandjes winnen óf door vriendschap te sluiten met de juiste personen. Mensen die opgeven of verplicht vertrekken, moeten namelijk hun bandje aan een achterblijver naar keuze geven. Dus hoe meer bandjes je verzamelt, hoe meer geld je kunt winnen.   

Million Dollar Island is vanaf zondag 6 maart om 21.30 uur te zien op SBS6 en wordt gepresenteerd door Dennis van der Geest.

Meer over