Rekwisieten Mad Men massaal onder de hamer

24 mei 2016 08:59 | amusement | Door Televizier

Wie een authentiek stukje van de serie Mad men wil hebben, kan z'n lol op. Maar liefst 1500 unieke items uit de show worden geveild. 

Speciaal voor de veiling is een selectie gemaakt uit de talloze "props" die gebruikt werden tijdens de zeven seizoen van de show over de duistere 60s reclameman Don Draper (Jon Hamm).

Authentiek

Ellen Freund beheerde de rekwisieten voor Mad men en gaat er prat op dat alle stukken authentiek én klassiek zijn: "De show speelde in de jaren 50 en 60, vandaar dat we heel veel moeite moesten doen alles zo natuurgetrouw te doen lijken. Dat kwam de geloofwaardigheid van de serie alleen maar ten goede."

Zonnebrillen en cadillacs

Maar wat is er zoal te koop? Topstukken zijn onder meer de roodgetinte Ray-Ban zonnebril van Roger Sterling, Bert Coopers staande asbak, de verhuisdoos van Peggy en Don's Chrysler Imperial uit 1964. De ervaring leert dat fans behoorlijk wat overhebben om een stukje van hun favoriete programma in hun bezit te krijgen. Bij een eerdere veiling bracht Don Draper's Cadillac een kleine 50.000 dollar op. 

Eren

De veiling vindt plaats op 1 juni en dat is niet zonder reden: vorig jaar werd op die datum de allerlaatste aflevering uitgezonden in de Verenigde Staten. Het leek de makers een mooie manier om de serie te eren.

De items zijn te bekijken via www.screenbid.com

Meer over