'Leugens verspreid'

Rel duurt voort: Martijn Koning wil excuses van RTL

11 april 2021 09:45 | amusement | Door Wietse Zuidberg

© Screenshot RTL 4
De kou tussen RTL en Martijn Koning is nog niet bepaald uit de lucht. De cabaretier eist in het AD excuses, omdat er in persverklaringen leugens over hem zouden zijn verspreid.

Koning trad een maand geleden op in het RTL-programma Jinek. Hij roastte Thierry Baudet, hetgeen hem op nogal wat kritiek kwam te staan. Baudet liep tijdens het stuk sowieso al weg. RTL en Jinek waren ook niet bepaald blij met de inhoud.

Leugens

Volgens Koning speelt de zender het spel nu niet eerlijk. "Als RTL in een persbericht leugens over mij verspreidt en ernstige beschuldigingen zonder enige onderbouwing of aanleiding rondbazuint is dat natuurlijk wel van groot belang voor mij", zegt de komiek in het AD.

Wel of niet gedeeld?

In een persbericht bracht RTL naar buiten dat "Martijn Koning ondanks herhaalde verzoeken van de redactie de inhoud van zijn bijdrage niet heeft gedeeld." Volgens Koning is dat onzin. "Ook Peter van der Vorst (contentdirecteur RTL, red.) heeft de appjes waarin ik Eva Jinek heb aangeboden dat zij de tekst van tevoren mag lezen", stelt Koning.

Meer over