Geen excuses

Martijn Koning over Jinek na Baudet rel: 'Ik word wel vaker voor de bus gegooid'

18 maart 2021 09:06 | sterren | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Martijn Koning heeft voor het eerst op televisie gereageerd op de ophef die ontstond nadat Thierry Baudet opstapte bij Jinek vanwege zijn roast.

Koning besloot zijn verhaal te doen bij Betty Asfalt TV, de YouTube-zender van Paul Haenen. 

Afstand

Na de roast namen zowel RTL als Eva afstand van zijn woorden. Aan Paul Haenen vertelde Martijn hoe hij dat ervaarde: "Je kunt afstand nemen en je kunt emigreren. Dit voelde qua afstand bijna als een ruimtereis: alsof we ineens communiceerden vanaf een een andere planeet." Koning probeert de humor van de situatie in te zien: "Ik word wel vaker voor de bus gegooid. Dat heeft twee redenen: ik maak het er ook naar en ik heb geen rijbewijs, dus ik ga vaak met de trein en bus en dan word je al sneller voor de bus gegooid."

Geen contact

Sinds de gewraakte uitzending heeft Koning nog geen contact gehad met Eva: "Alleen via RTL, het officiële verhaal. Ik zal haar vast in de toekomst wel spreken." Martijn weet nog niet of hij nog bij Jinek wil zitten na het voorval, zeker omdat de makers voortaan vooraf willen weten wat komieken gaan vertellen: "Er zijn zoveel zaken op me afgekomen dat ik dat eerst even moet laten bezinken. Mijn mening verschilt er van het een op 't andere moment over. Ik blijf er wel bij dat zij niet weten wat ik ga doen. Ik doe daar mijn ding."

Excuses

Paul Haenen adviseerde Koning om Jinek eventueel het voordeel van de twijfel te geven, mits ze excuses maakt. Daar kon Martijn vooral om glimlachen: "... Ja, zolang ze op dat moment maar niet achter het stuur van die bus zit...*toet-toet*!" Paul probeerde het opnieuw en vroeg aan de cabaretier of hij niet vond dat Jinek tot inkeer moest komen: "Geen idee" was zijn antwoord. "Ik ben nu eerst even met mezelf bezig en ik ben heel erg blij met de steun, daar ben ik vereerd door."

Knorrepodcast

Martijn Koning is niet direct bang werk te verliezen door de rel. Hij start binnenkort aan de opnames voor een nieuw NPO-programma, is daarnaast druk met zijn Knorrepodcast en hij legt de laatste hand aan zijn theaterprogramma.  Uiteindelijk concludeerden Haenen en Koning dat het allemaal wel goed komt. En Martijn heeft er een belangrijke les door geleerd: "Het komt goed in de zin dat je weet wie je vrienden zijn. Ik denk dat dát heel belangrijk is."

Meer over