'Schade voor programma'

Jinek baalt van uitzending met Martijn Koning

13 Maart 2021 09:29 | informatief | Door Wietse Zuidberg

© William Rutten
Eva Jinek baalt van de uitzending van donderdagavond, waarin cabaretier Martijn Koning sprak over politicus Thierry Baudet. Volgens de talkshowhost heeft het programma schade opgelopen.

"Ik vond eigenlijk dat het heel erg goed ging, tot de laatste vijf minuten", zo zegt Jinek in haar eigen programma op vrijdag als gast Marc-Marie Huijbregts aan haar vraagt wat ze ervan vond. "Ik denk dat het een eerlijk, fair en hard politiek gesprek was tot de laatste vijf minuten, toen veranderden de spelregels, toen was het niet meer eerlijk."

Nare dingen

Aan het eind kreeg Koning de kans om Baudet toe te spreken. Jinek liet vrijdagavond weten dat ze niet wist wat Koning zou gaan zeggen in zijn 'roast'. Toen ze naar het verhaal van Koning luisterde, hoopte ze nog dat er iets zou veranderen, maar dat gebeurde niet. "Je verwacht bij een cabaretier dat het een performance is. [..] En je zit dan eigenlijk te wachten tot er een kantelpunt komt. [..] Of dat er wat te lachen valt, maar ik hoorde eigenlijk alleen maar nare dingen."

Gesprek na de uitzending

Baudet besloot al tijdens het verhaal de uitzending te verlaten. Na de uitzending belde Jinek met Baudet en was er een goed gesprek tussen de twee.

Meer over