Opgestapt

Ophef over Thierry Baudet-roast Martijn Koning bij Jinek

12 Maart 2021 09:25 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© RTL

Martijn Koning mocht donderdagavond bij Eva Jinek politicus Thierry Baudet ‘roasten’. Dat viel niet bij iedereen in goede aarde. Ook bij de FVD-leider niet, die uit de studio vertrok.

Baudet schoof aan bij Eva in de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen, tezamen met Farid Azarkan van DENK. Toen Koning het podium kreeg, sprak de cabaretier over de Joodse afkomst van Baudets verloofde en over hun eventuele kinderen. Ook haalde hij de deels Indonesische afkomst van de politicus aan. Daarop besloot Baudet op te stappen.

Tekst

Koning liet voorafgaand aan het item zijn tekst niet aan de redactie van Jinek lezen, maar dat had hij volgens een aantal kijkers beter wel kunnen doen. Op Instagram heeft de cabaretier inmiddels gereageerd. "Dit soort stukjes maak ik zonder overleg met de redactie van Jinek. Ik stuur nooit stukjes op van tevoren ter inzage."

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Martijn Koning (@martijntje_koning)

Vrijheid

Hij stuurt ze niet ter inzage om zo zijn vrijheid te behouden. "Ik waardeer het enorm dat ik die vrijheid krijg. Ik hoop dat de opwinding nu weer kan gaan over wat er gezegd is aan tafel."

Reactie 

Kijkers van Jinek raken op social media niet uitgepraat over het fragment met Martijn Koning en Thierry Baudet. Laatstgenoemde heeft nog niet gereageerd op het voorval.

Meer over