4000 voor een half uurtje

René le Blanc maakt geen geheim van zwartwerken

9 december 2021 10:31 | amusement | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 5
Praten over geld is behoorlijk taboe in Nederland, maar daar heeft René le Blanc geen last van. In Ranking the stars doet de zanger zijn huishoudboekje open. Niet elk optreden wordt opgegeven bij de fiscus.

Veel artiesten geven hun uurtarief alleen op aanvraag, maar René le Blanc doet er niet zo moeilijk over. Voor een half uurtje zingen wil hij duizenden euro's. Maar die hoeven niet noodzakelijk met een bonnetje overhandigd te worden.

4000 euro

De volkszanger was panellid bij Ranking the stars waar presentator Eddy Zoey benieuwd was of hij nog wel rond kon komen tijdens de coronacrisis waardoor veel optredens niet door kunnen gaan. René gaf al eerder aan de tarieven omhoog geschroefd te hebben: voor 4000 euro komen hij en z'n orkestband in een half uur zes tot zeven liedjes zingen. Corona is momenteel spelbreker, maar Le Blanc beweert dat hij doorgaans in een weekend minstens tien optredens heeft: "Dan zit je snel aan een euro of 44.000", zo rekent de Dutch Engelbert Humperdinck in Ranking the stars waar het tarief voor één aflevering volgens AD-columniste Angela de Jong op 750 euro ligt.

 

Handje contantje

Maar al die geldstromen blijken niet even formeel te verlopen, zo liet Le Blanc doorschemeren. Desgevraagd gaf hij aan zich ook weleens handje contantje te laten uitbetalen. Hij stapt dus met een goedgevulde portemonnee met mogelijk zwart geld z'n auto in. Het is te hopen dat de Belastingdienst niet meekeek, maar met 161.000 kijkers voor de bewuste Ranking the stars aflevering is die kans niet enorm groot. 

Rutger van Barneveld

René is de meest succesvolle deelnemer van de SBS-realityreeks Ik geloof in mij. Hij groeide door zijn gezonde ego en talent voor zelfpromotie uit tot een cultheld. Een andere publiekslieveling is Rutger van Barneveld. De zanger schnabbelt bij als kerstbomenpromotor.

Meer over