Tienermoeders voelen zich misleid

Renate en Kim reageren op ophef Vier Handen Op Eén Buik

5 juni 2018 15:27 | amusement | Door Faye Heijnis

© BNNVARA
Vier Handen Op Eén Buik (BNNVARA) ligt onder vuur nadat drie deelnemende tienermoeders uit de school zijn geklapt over hun contract.

Volgens de meiden werd er een verkeerd beeld van hen geschetst (herinneren we het McDonald's eten onderweg naar het ziekenhuis nog?). Ook vonden ze het absurd dat het bedrag dat ze moesten betalen als ze wilden stoppen veel hoger zou zijn dan als ze mee wilden doen. 

Heftigste gevallen

Nu laten bekende moeders Renate Verbaan en Kim Kötter van zich horen, die zich allebei over een tienermoeder hebben ontfermd in de reeks. De drie meiden die hun beklag hebben gedaan, zijn ook wel "de heftigste gevallen uit alle seizoenen", vertelt Renate in Shownieuws. "Ik vind het jammer dat het een vrij eenzijdig beeld belicht."

Veel energie ingestoken

Ook Kim betreurt het dat Vier handen op één buik in een kwaad daglicht wordt gezet. "Het is zo jammer dat er niet een ander beeld tegenover wordt gezet van positieve verhalen." Ze vindt dat de 750 euro die de mama's krijgen voor hun deelname meer dan redelijk. Niet alleen maar omdat de onkosten voor de cameraploeg zo betaald worden. "Er wordt zoveel energie in zo'n meisje gestoken. Ook om het meisje bij te staan." 

Boete slechts stok achter de deur

Skyhigh TV-producent Wilfred Drechsler maakt tot slot duidelijk dat die 'boete' van duizenden euro's alleen als stok achter de deur gelde om er zeker van te zijn dat de tienermoeders wel gemotiveerd aan het programma mee zouden doen. "Maar het zal in geen geval zo zijn dat wij zeggen: kom nou maar op met die 5.000 euro." 

Lees ook: Schokkende aflevering Vier handen op één buik

 

Meer over