Renate Gerschtanowitz baalt van oppervlakkige houding richting tv-vrouwen

27 juli 2016 16:46 | amusement | Door Televizier

© SBS / Elvin

Presentatrice Renate Gerschtanowitz vindt het verkeerd dat er op televisie veel gekeken wordt naar het uiterlijk van vrouwen, terwijl dat bij mannen niet het geval is. "Ik geloof graag dat het in je carrière als vrouw om meer draait dan alleen om hoe je eruitziet", zegt Renate in Grazia

Volgens Gerschtanowitz is het oneerlijk dat zij vragen over haar uiterlijk moet beantwoorden, terwijl mannelijke televisiepersoonlijkheden, zoals haar echtgenoot Winston Gerschtanowitz, dat niet hoeven. "Ik heb een heel goede visagist, dus ik kan het nog jaren volhouden op tv", vertelt de presentatrice.

Oudere vrouwen op tv

Het uiterlijk zou volgens Renate niet zo van belang moeten zijn. Er zijn volgens de 36-jarige genoeg vrouwen die uitstekend werk leveren op oudere leeftijd. "Van iemand als Mies Bouwman spat toch nog een enorme energie af? Maar ook Loretta Schrijver is een enorme persoonlijkheid waar mensen graag naar kijken. Ik hoop dat we echt afstappen van het idee dat je als vrouw bij een hogere leeftijd van de tv af moet."

Haren kammen

De Shownieuws-presentatrice beaamt dat mensen zwaarder moeten tillen aan inhoud dan aan uiterlijk. "Wat niet wil zeggen dat je jezelf niet moet verzorgen. Maar dat geldt net zo goed voor een man. Als een presentator onverzorgd voor de camera zit, zap ik ook weg. Had je haar even gekamd, denk ik dan." 

Meer over