Renate van der Gijp krijgt steun van Hugo Borst

5 februari 2018 11:11 | amusement | Door Televizier

© Stefan Heijdendael/NOS

Niet iedereen is gelukkig boos, gekwetst of beledigd na de onschuldige grap van René van der Gijp in Voetbal inside. Hugo Borst neemt het in een column op voor de heren van Voetbal inside.

Willen we in Nederland serieus die kant op? Tv-programma’s als Voetbal inside verbieden zoals in allerlei buitenlanden grappen worden verboden? Zou Nederland daar minder homofoob van worden? Zullen we stoppen met de hysterie? In een vrij land verbied je moord, diefstal en seksueel misbruik, maar foute grappen toch niet?” Zo stelt Hugo Borst in zijn column in het AD.

Renate

René van der Gijp kondigde tijdens Voetbal inside aan voortaan door het leven te gaan als Renate. Na de reclamebreak zat hij met een blonde pruik op aan tafel. Dat deed hij naar aanleding van de coming out van de Vlaamse journalist Boudewijn van Spilbeeck, die voortaan als Bo door het leven gaat.

Domien Verschuuren

Collega's Johan Derksen, Jan Boskamp en Wilfred Genee kwamen niet meer bij van de verkleedpartij, maar heel veel anderen waaronder het COC, Paul de Leeuw, Jon van Eerd en dj Domien Verschuuren (die zelfs een Twitter-fittie met collega Rámon Verkoeijen over het onderwerp kreeg) vonden het niet kunnen. RTL gaat voor de zoveelste keer in gesprek met de mannen van Voetbal inside.

Hugo Borst

Hugo Borst eindigt zijn column met de volgende wijze woorden: „Ik heb vrienden en collega’s die zijn afgehaakt bij het RTL 7-programma dat in 2011 de Televizier Ring won. Ze vinden Van der Gijp en Derksen kwetsende en platvloerse mannen. Dat lijkt me de beste oplossing. Vind je het afschuwelijk, dan zap je weg. Dan kijk je gewoon niet. Ik doe het wel, ik ben dol op de plaaggeest en de provocateur. Meestal zijn ze namelijk heel grappig. Maar ik geef toe: smaken verschillen.

Lees ook: De mannen van Voetbal inside liggen vaker onder vuur

Meer over