Goud krijgt 5-

Restaurant Herman den Blijker gefileerd in Volkskrant

14 Juni 2019 16:35 | amusement | Door Irma Tomas

© William Rutten
Herman den Blijker is een gerenommeerde kok, maar in de restaurantrecensie van de Volkskrant komt zijn restaurant Goud er beroerd vanaf.

Op televisie vertelt Herman den Blijker altijd hoe anderen moeten koken, maar in zijn eigen restaurant loopt het zo te lezen ook niet zo lekker. Recensente Hiske Versprille toog naar het sinds begin dit jaar geopende restaurant in Rotterdam in de hoop op een fantastische maaltijd. Ze kwam naar eigen zeggen bedrogen uit.

Drie keer opgewarmd

Een paar regels uit de recensie: 'Twee eetlepels slecht aangemaakte, gehakte tomaat voor € 13,50 serveren: sommige mensen durven echt alles.' En 'Ik weet niet precies wat de zwezerik allemaal heeft doorstaan, maar hij smaakt alsof hij al minimaal drie keer is opgewarmd, met een rare, kartonnige korst en een rubberig binnenste.'

Irritante opmerking

Hiske is het meest ontstemd over de beloofde Oosterscheldekreeft in het voorgerecht die vervangen blijkt te zijn door goedkope rivierkreeftjes. Wanneer ze daarover klaagt bij de ober gebeurt het volgende: 'De ober vindt dat een behoorlijk irritante opmerking. 'Ja, nou en?' blaft hij. 'Vindt u het niet lekker dan?'. Later vertelt de ober in kwestie dat Oosterscheldekreeft zo duur is dat ze die maar vervangen hebben door de bewuste rivierkreeftjes. Restaurant Goud krijgt als eindcijfer een 5-.

Herman den Blijker heeft nog niet gereageerd.

Meer over