Herman's Pop-up Restaurant

Herman den Blijker: 'Het is zo’n succes dat het eigenlijk helemaal uit de klauwen is gelopen'

28 Mei 2019 11:14 | amusement | Door Irma Tomas

© RTL

Vorige week begon Herman's pop-up restaurant. Zes koppels gaan een culinaire uitdaging aan op Ibiza, in Italië en Tunesië. Ze strijden om een droombaan in de nieuwste zaak van Herman den Blijker. Drie vragen aan de topkok.

Tekst: Rebekka van Rij

Hoe gaat het programma eruitzien?
“In Herman’s pop-uprestaurant reis ik samen met zes koppels naar Ibiza, Italië en Tunesië. Zij moeten daar allerlei opdrachten zo goed mogelijk uitvoeren. Wekelijks gaat een stel naar huis en aan het eind blijven twee koppels over die in aanmerking komen voor de hoofdprijs: zij worden chef-kok en maître in mijn nieuwste zaak, een pop-uprestaurant. De setjes hebben allemaal op een of andere manier ervaring in de horeca.”

Wat moeten de kandidaten doen?
“Ik wil vooral zien hoe ze met bepaalde producten omgaan en of ze mijn manier van koken begrijpen. In die zin gaat het programma misschien nog wel meer over mij dan over het restaurant… Ik wil zien welke ingrediënten ze gebruiken, hoe ze presteren als ze onder tijdsdruk staan, hoe ze omgaan met producten die ze niet kennen. In de eerste aflevering moeten ze bijvoorbeeld een heerlijke paella van een plaatselijke kok namaken. Herkennen ze de vissoorten, weten ze wat daarbij past? Kunnen ze presteren als er vier camera’s op hen gericht staan en improviseren als het ineens hard gaat waaien? Hoe ze met de omstandigheden omgaan, dat is belangrijk.”

Wat staat de winnaars te wachten?
“Zij worden mijn rechterhand in mijn pop-uprestaurant The Tent. We zijn daar al overal mee in het land geweest, maar ook in Europese landen als Italië. Het is zo’n succes dat het eigenlijk helemaal uit de klauwen is gelopen. Ik ga er nu een jaar mee op een vaste locatie staan, in het westelijk havengebied van Rotterdam. Zelf heb ik al mijn aandacht nodig voor mijn restaurant Goud, dus de winnaars worden de baas van het winkeltje. Dat moeten we volkrijgen met z’n allen, dat gaat leuk worden.”

Herman’s pop-uprestaurant | dinsdag | RTL 4 | 21.30

Meer over