En wilde dat ze meeging naar hotelkamer

Rifka Lodeizen: Regisseur begon me opeens te zoenen

7 april 2018 12:32 | amusement | Door Wietse Zuidberg

© Erwin Roodhart
Een Franse filmregisseur heeft ooit geprobeerd Rifka Lodeizen naar zijn hotelkamer te krijgen. Ook heeft hij haar gezoend, zo vertelt de actrice in het AD.

Het incident vond een jaar of twintig geleden plaats. De nu 45-jarige actrice zegt overigens dat ze nooit slachtoffer is geweest van types in de orde van Harvey Weinstein. "Maar ik heb wel ooit, toen ik halverwege de twintig was, met een Franse filmregisseur te maken gehad. Hij was een internationale productie aan het voorbereiden en wilde mij ontmoeten. Ik sprak geen Frans en hij geen Engels", aldus Rifka.

Vondelpark en hotelkamer

Al snel werd duidelijk dat de regisseur ook andere plannen had met de actrice, die de afgelopen jaren schitterende in onder meer Overspel, Hartenstraat, Simon en Plan C. "Hij wilde een rondje door het Vondelpark lopen, op zich al heel ongebruikelijk, en begon mij opeens te zoenen. Hij wilde dat ik meeging naar zijn hotelkamer. Dat heb ik niet gedaan. Ik wist toen wel: daar gaat mijn kans op een internationale filmrol. Wel ben ik erg benieuwd of hij het ook met andere actrices heeft geprobeerd."

Speelfilm en serie

Het gaat overigens goed met de carrière van Rifka. Vanaf dit weekend is ze te zien in de televisieserie Exportbaby en later in april maakt ze ook haar opwachting in de film La Holandesa.

Lees ook: Rifka Lodeizen over Exportbaby: “Ik ben heel erg geschrokken”

Meer over