'Niet te spastisch over doen'

Rob Goossens praat mond voorbij over finaleweek De Slimste Mens

7 augustus 2022 21:50 | amusement | Door Jef Willemsen

© Screenshot NPO 2
Rob Goossens bevestigt dat hij dit seizoen één van de vijf spelers is in de finaleweek van De slimste mens. De mediareporter snapt niets van de ophef rond deze ontboezeming.

Het is geen officiële regel, maar na twintig seizoenen is het wel een goed gebruik dat alle spelers hun mond houden over het spelverloop van De slimste mensDaar heeft Rob Goossens echter geen boodschap aan.

Spastisch

Goossens maakt er geen geheim van dat hij zijn opwachting maakt in de finaleweek. Zo vertelt hij in het NPO Radio 1-programma De perstribune: "Ik snap dat je het spelplezier niet moet bederven, maar los daarvan vind ik dat we er ook niet te spastisch over moeten doen." Volgens Rob had iedereen die een beetje kan rekenen kunnen weten dat hij bij de vijf beste spelers zou zitten.

Hoge score

Rob rekent voor: "Ze kijken eerst naar het aantal gespeelde afleveringen, dan naar het aantal gewonnen afleveringen en dan naar het totale aantal verzamelde punten. Ik had er zeven gespeeld en vijf gewonnen, wat dusdanig hoog was dat het onmogelijk was dat er op het moment dat ik eruit ging meer dan drie mensen nog beter zouden scoren."

Mannelijke winnaar

Het spelverloop verklappen op de radio lijkt als een rode draad door dit seizoen te lopen. Naast Robs wiskundig verantwoorde spoiler liet ook jurylid Maarten van Rossem zich nog voor de start van de jubileumreeks ontvallen dat er ditmaal een man uit de bus komt. Of Rob die man is houdt Goossens nog even voor zich: "Dat zou de code schenden. Als ik daarvoor geëxecuteerd zou worden, dan zou ik dat volkomen begrijpen."

De slimste mens start op maandag 22 augustus aan haar finaleweek. 

Meer over