Chansons

Rob Kemps en Matthijs van Nieuwkerk slaan handen ineen voor Frankrijk-serie

10 mei 2021 09:51 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© NPO

Rob Kemps vormt komende zomer een duo met Matthijs van Nieuwkerk. De heren reizen af naar hun geliefde Frankrijk om in Parijs een serie te draaien.

Doordat Rob onlangs een exclusief driejarig contract tekende bij SBS6, leek een samenwerking van de baan. Maar John de Mol streek met de hand over zijn hart tijdens de contractbesprekingen, waardoor Rob en Matthijs toch te zien zijn bij de NPO. “Ja, dat wordt niet voor SBS 6. Dat wordt sowieso voor de NPO en dat ga ik deze zomer opnemen. Het gaat allemaal in goede harmonie, want ik heb van tevoren wel heel duidelijk aangegeven dat ik dat heel graag zou willen maken”, aldus de winnaar van De slimste mens in de Shownieuws-podcast.

Parijs 

Rob en Matthijs raakten met elkaar aan de praat over de Franse chanson toen Rob aanschoof in Matthijs gaat door. Presentator Matthijs stelde toen voor om samen een serie te maken. “Wat wij zouden moeten doen met z’n tweeën: we zouden eigenlijk een documentaireserie moeten maken van vier afleveringen. Samen naar Parijs. Met z’n tweetjes op reis. Een zomertje.”

The Wheel

Die serie komt er nu dus. Het is voor Rob zijn tweede televisieklus, want eerder werd al wereldkundig dat hij The Wheelop SBS6 aan elkaar mag praten. “Het zijn twee dingen om oprecht naar uit te kijken. The Wheel wordt mijn eerste klus. Ik vind het leuk om nu ook BN’ers te werven. Ik merk dat sommige mensen nog wat huiverig zijn, maar het gaat echt om advies geven aan kandidaten. Je kunt dus niet afgaan.”

Meer over