Gefeliciteerd!

Eerste baantje Rob Kemps bij SBS6: de quiz The Wheel

3 mei 2021 12:04 | amusement | Door Irma Tomas

© ANP
Dat Rob Kemps bij SBS6 aan de slag zou gaan, was al bekend. We weten nu ook wat Rob z'n eerste project is. Hij wordt quizmaster van de nieuwe quiz The Wheel.

De vrolijke Rob viel met zijn enerverende optreden bij De slimste mens zo in de smaak bij John de Mol dat die een nieuwe tv-ster in de Snollebollekes-zanger zag. En The Wheel is daar het directe gevolg van. 

Het draait allemaal om een groot wiel

In de van oorsprong Britse kennisquiz spelen drie kandidaten tegen elkaar die allemaal in het midden van een enorm wiel willen staan. In het midden van het wiel is slechts plek voor één kandidaat, die het spel speelt zolang hij goede antwoorden geeft. Geeft hij een fout antwoord, dan bepaalt The Wheel wie de volgende vraag mag spelen. Dit kan een andere kandidaat zijn, maar óók dezelfde speler.

BN'ers doen ook mee

De kandidaten krijgen hulp van zeven BN’ers op het wiel die, ieder met hun eigen expertise, proberen de spelers naar de overwinning te helpen. Maar The Wheel bepaalt welke BN’er de kandidaat bij de vraag mag helpen, ook als dit niet zijn expertise is… Als alle zeven categorieën op het wiel correct zijn beantwoord, speelt de kandidaat in het midden van het wiel het finalespel.

Maar ook hier geldt: een fout antwoord en The Wheel bepaalt wie er verder speelt. De winnaar gaat naar huis met een fijn geldbedrag. 

We moeten nog even wachten op het debuut van Rob Kemps als quizmaster. The Wheel is dit najaar te zien bij SBS6.

Meer over