Pedagogisch verantwoord amusement

Robert ten Brink presenteert nieuwe RTL-show Opvoeden Doe Je Zo

10 augustus 2022 08:57 | amusement | Door Jef Willemsen

© RTL Nederland
Robert ten Brink krijgt een gloednieuw format: de 66-jarige presentator is het gezicht van Opvoeden doe je zo, een leerzame spelshow voor ouders en kinderen waar RTL 4 het tv-seizoen mee begint.

Vlak voor de zomer was al bekend dat RTL ouders zocht met een hele eigen kijk op opvoeding. Nu blijkt dat het bedoeld is voor Opvoeden doe je zo.

Vlaams format

In Vlaanderen liep in 2020 een gelijknamig format waarin wekelijks twee kinderen tussen 6 en 9 jaar de kans krijgen uit een groep bekende Belgen hun ideale ouders te kiezen. De sterren kregen tijdelijk de voogdij over het kind dat ook een tijdje in hun gezin komt te wonen. Op die manier worden, hopelijk, waardevolle lessen over de ideale opvoeding geleerd. 

Anne-Marie Stevens

In Nederland krijgt Robert ten Brink versterking van pedagogisch specialist Anne-Marie Stevens die ongetwijfeld voor duiding gaat zorgen. Op Instagram verklapte ze al dat de opnames in volle gang zijn en dat het "ontzettend leuk, ontroerend, leerzaam en inspirerend" wordt.

Je Kent Me Toch

Robert ten Brink heeft als vader van vijf dochters en opa van vijf kleinkinderen voldoende ervaring met het thema. Opvoeden doe je zo is een uitdaging voor de presentator die door RTL de laatste jaren vrijwel uitsluitend wordt ingezet op voor hem vertrouwde hitformules: All you need is love, Weekend Miljonairs en Love is in the air. Het laatste echt nieuwe programma dat hij maakte was in 2019 toen hij met Vivienne van den Assem de weinig succesvolle trouwshow Je kent me toch maakte.

Opvoeden doe je zo is vanaf dinsdag 30 augustus te zien om 20:30 uur bij RTL 4.

Meer over