Expeditie Robinson 2019

Robinson Recap #11: Wie Niet Weg Is, Is GeFien.

10 november 2019 21:30 | amusement | Door Eric De Munck

© Martijn van Gelder / RTL
Het twintigste seizoen van Expeditie Robinson is in volle gang. Via Televizier.nl houdt entertainmentdeskundige Eric de Munck je elke zondagavond op de hoogte van de belangrijkste gebeurtenissen.

"Ik denk dat de kansen nu best wel oké liggen", met die woorden begint Fien de elfde aflevering van Expeditie Robinson. Met enorm veel hoop en moed probeert ze zichzelf te redden door haar bondje met Akwasi en Yvette uit te breiden met Mariana en Tim. De slachtoffers van dit slinkse spelletje? De Eva's. Maar ondertussen weet de geniepige radio-dj niet wat haar nog allemaal boven het hoofd hangt... Mariana wil namelijk hun groepje opblazen en ook Tim is niet van plan om geslachtofferd te worden door de rest.

Lees ook:

Robinson Recap #10

 

 

Voor het blok

Mariana doet er alles aan om Eva K. te overtuigen van de echte plannen van Fien, maar boekt weinig resultaat. Als het tijd is voor de nieuwe immuniteitsproef heeft Tim maar één doel: winnen. Anders hangt ie. En gelukkig voor hem sleept ie wéér de winst in de wacht na een parcours en een blokkenpuzzel. Tim neemt Mariana vervolgens mee naar Finalisteneiland.

Eenmaal aangekomen op Finalisteneiland als Mariana en Tim aan Hugo en Shary-An vertellen dat Thomas is afgevallen, kan Shary-An haar blijdschap nauwelijks onderdrukken. Waardoor Shary-An na Fien zich óók als ultieme en achterbakse bitch gedraagt deze week. En ook Eva K. laat haar ware aard zien door koste wat kost Mariana weg te willen stemmen, terwijl Mariana haar juist probeert te waarschuwen voor de slinkse plannen van Fien. Mariana is goed en oprecht en zo'n beetje alle andere dames niet: alsof de rollen zijn omgedraaid vergeleken met een paar afleveringen geleden.

 

 

Vazenduel

Op Finalisteneiland is het een kleine herhaling van vorige week: Tim daagt Shary-An uit voor het duel der overleving. Geen vazen deze keer, maar een krachtmeting op de grond. Tim en Shary-An dienen allebei hun benen zo lang mogelijk omhoog te houden, anders valt er een grote emmer water over ze heen. Shary-An wint -deze keer wel bewust- en dus keren Tim en Mariana terug naar de rest voor een bloedspannende Eilandraad.

Terwijl de zogenaamde Fien-Familie denkt dat Mariana nog maar één extra stem heeft, zijn dat er stiekem twee. En aangezien ze vol op Fien gaat is het meesterbrein Fien die afscheid moet nemen. Met een beetje emotie, maar wel op het juiste moment als je het mij vraagt. Ze begon lichtelijk overheersend te worden. Daarnaast gun ik Mariana nu gewoon de winst, dus iedereen die dát probeert te stoppen moet sowieso weg.

 

Meer over