Expeditie Robinson 2019

Robinson Recap #14: De Laatste Loodjes.

1 december 2019 21:30 | amusement | Door Eric De Munck

© Martijn van Gelder / RTL
Het twintigste seizoen van Expeditie Robinson is in volle gang. Via Televizier.nl houdt entertainmentdeskundige Eric de Munck je elke zondagavond op de hoogte van de belangrijkste gebeurtenissen.

Na de definitieve sloop van het bondje tussen Fien, Yvette en Akwasi vorige week, is Akwasi toch een beetje The Last Man Standing van het groepje. Tot grote verbazing van Akwasi zelf, hij had het vertrek van Yvette totáál niet zien aankomen. Mariana heeft een iets andere emotie, ze is vooral opgelucht dat haar plannetje gelukt is. En gaat meteen door met smeden, ze hebben nu hun zinnen gezet op de definitieve genadeslag: een exit van Akwasi.

Lees ook:

Robinson Recap #13

Kokosnoot

Terwijl Hugo en Eva C. zich gelukkig prijzen met monsterlijk grote kokosnoten, doet Eva een bijzondere onthulling: ze heeft nog nóóit een kokosnoot opengemaakt tijdens deze expeditie. Dat kan Hugo niet geloven en geeft haar direct een mini-lesje. Ondertussen staat er voor Mariana en Akwasi een enorme verrassing op het programma; ze krijgen allebei hun videoboodschap van thuis te zien.

 

Zijden Draadje

Akwasi weet dat zijn toekomst in de expeditie aan een zijden draadje hangt er doet er dan ook alles aan om de immuniteitsproef te winnen. Mariana doet daar graag aan mee, maar probeert nog wel bij hem te ontfutselen hoeveel extra stemmen hij heeft. Tot groot respect (en ongeloof) van Eva K. en Shary-An.

 

 

Halve Finale

Na een bomvolle immuniteitsproef vol echte en klassieke Robinson-elementen is het uiteindelijk Shary-An die er met de winst vandoor gaat en richting Finalisteneiland vertrekt. Ze heeft daarmee als eerste de halve finale bereikt. Hugo en Eva verwelkomen Shary-An met alle liefde, niet in de laatste plaats omdat ze een ijskoude fles wijn meegekregen heeft.

 De dames en heer op Finalisteneiland hebben -na het doorstaan van een tropische storm- nog één duel in aantocht. Op het Basiskamp zien de overgebleven drie kandidaten hun kansen helder in: het kan nog álle kanten op. Maar nadat Shary-An het duel (waarbij ze allemaal het logo van Expeditie Robinson moeten zien na te maken) van Hugo en Eva C. verliest, keert ze terug voor de allerlaatste Eilandraad en lijkt het lot van Akwasi bezegeld te zijn.

 

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Ondertussen wordt de tas van Akwasi grondig onderzocht 🤫 #expeditierobinson #stemmen #stiekem #zondag @shary_an @evakoreman @akwasion @marianaverkerk

Een bericht gedeeld door Expeditie Robinson (@expeditierobinson_rtl) op

 

Ging haar actie om in de tas van Akwasi te kijken om zijn stemmen te checken niet nét een stapje te ver? Veel kijkers op Twitter denken van wel.

 

 

 

En ondanks dat Akwasi op zijn beurt nog geprobeerd heeft om Eva K. op Mariana te laten stemmen vliegt Akwasi met vijf van de zeven stemmen uit de race en wordt het in het Basiskamp een soort Ladies Night. En kunnen wij als kijkers ons opmaken op de halve finale (!) volgende week.

Meer over