Expeditie Robinson 2019

Robinson Recap #13: Stukje Bij Beetje.

24 november 2019 21:30 | amusement | Door Eric De Munck

© Martijn van Gelder / RTL
Het twintigste seizoen van Expeditie Robinson is in volle gang. Via Televizier.nl houdt entertainmentdeskundige Eric de Munck je elke zondagavond op de hoogte van de belangrijkste gebeurtenissen.

Het meest sympathieke seizoen Expeditie Robinson gaat dit twintigste jaargang sowieso niet meer worden. Zo'n beetje elke sterke speler is weggestemd, inclusief Tim vorige week. Met nog vijf dagen op de teller is het de overgebleven expeditieleden behoorlijk veel aan gelegen om een proef te winnen, want de finale is nu écht in zicht.

Lees ook:

Robinson Recap #12

Memory

De immuniteitsproef staat vrijwel aan het begin van deze dertiende aflevering op het programma, de makers draaien er niet om heen deze week. Sadistisch genoeg krijgen de kandidaten een memory-spel voor eten en drinken voorgeschoteld. Er kan naar wens omgedraaid worden, maar er loopt een tank leeg als de kandidaten op het veld bezig zijn. Shary-An bakt er niks van, terwijl Akwasi dankzij een app op zijn telefoon behoorlijk geoefend blijkt te zijn. Eva K. en Yvette doen het ook aardig en Mariana laat zich bij deze proef óók van haar beste kant zien. Shary-An valt als eerste af, gevolgd door Akwasi. Als Mariana óók afvalt gaat het tussen Eva K. en Yvette. Lange tijd lijkt Yvette de winnares te zijn, maar Eva K. gaat er met de winst vandoor.

 

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Memory. Het lijkt misschien zo simpel... #expeditierobinson #proef #geheugen #videoboodschap #vanavond

Een bericht gedeeld door Expeditie Robinson (@expeditierobinson_rtl) op

 

Naast immuniteit krijgt Eva nóg iets: een videoboodschap van thuis. Ook een cadeautje voor Shary-An, want díe neemt Eva mee naar Finalisteneiland.

Mariana

Nadat de videoboodschappen bekeken zijn en er is genoten op Finalisteneiland komt het stemmen weer in zicht. Shary-An duwt Akwasi voor de bus, Eva K. weet het nog niet. Mariana probeert zieltjes te winnen om Shary-An weg te stemmen. Dat lijkt te lukken, want naast Akwasi is óók Yvette van de partij.
 

 

 

Pizza

Op Finalisteneiland staat er ondertussen een proef voor de deur. En dat is geen vervelende hoor, de Eva's en Hugo mogen alledrie een stukje pizza eten. Maar er is wel een regel: ze moeten zo dicht mogelijk bij de 100 gram zitten. Shary-An is jurylid en de winnaar mag zeggen wie er met Shary-An teruggaat naar de Eilandraad. Dat is Hugo en hij blijft Eva C. trouw. Dat betekent dat Eva K. en Shary-An teruggaan naar wat een bloedstollende Eilandraad gaat worden. Want naast die van Shary-An hangt ook de toekomst van Yvette aan een zijden draadje.
 

 

 

Eilandraad

Uiteindelijk gaan Eva K. En Shary-An er met hun extra stemmen behoorlijk hard in en is het Yvette die de expeditie moet verlaten. Mariana, Akwasi en Yvette zelf hebben woord gehouden, maar dat was niet genoeg. Daarmee is de Fien Familie nog verder uitgedund en blijft alleen Akwasi nog over daarvan. Mijn persoonlijk heldin is ondertussen überbitch Mariana die het week na week weet te redden. Het einde is in zicht, ben benieuwd!

Meer over