Expeditie Robinson 2019

Robinson Recap #12: Eén van de Acht.

17 november 2019 21:30 | amusement | Door Eric De Munck

© Martijn van Gelder / RTL
Het twintigste seizoen van Expeditie Robinson is in volle gang. Via Televizier.nl houdt entertainmentdeskundige Eric de Munck je elke zondagavond op de hoogte van de belangrijkste gebeurtenissen.

Het kandidatenveld is behoorlijk uitgedund op de vijfentwintigste dag van Expeditie Robinson 2019. Met nog maar acht VIPS in het spel liggen de dagen van Berdien, Rob, Roy, Kim, Rijk en de rest toch al behoorlijk ver achter ons. Ook gevoelsmatig. En met de finale in zicht gaat de strijd hard tegen hard. Tim moet het meest op zijn hoede zijn: met twee gewonnen proeven moet ie daar vandaag eigenlijk een derde aan toevoegen, anders gaat ie het héél erg lastig krijgen op de Eilandraad, niet in de laatste plaats door de bikkelharde strategie van de Eva's. En dit seizoen lijkt tóch al vooral om bondjes te draaien.

Lees ook:

Robinson Recap #11

Rekenwonder

Nicolette heeft verrassend nieuws voor de zes BN'ers die moeten strijden tijdens de immuniteitsproef van deze week. Niet alleen gaat het deze week om een knettermoeilijk parcours met allerlei rekenopdrachten, aan het eind van de tunnel wacht méér dan alleen de ketting: er staan ook brieven van thuis op het spel. Uiteindelijk slaat Tim zich keihard voor zijn hoofd: hij wint de wiskundige proef niet. Het is namelijk Eva C. die er niet alleen met de winst vandoor gaat: ze vertrekt met Eva K. en vier brieven van thuis richting Finalisteneiland. Brieven voor Hugo, Shary-An en de Eva's dus.

 

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Wie gun jij mooie woorden van het thuisfront? 🤗 #expeditierobinson #brieven #brievenvanthuis #vanavond #rtl4 @nicolettekluijver_

Een bericht gedeeld door Expeditie Robinson (@expeditierobinson_rtl) op

 

Terwijl de tranen niet alleen op Finalisteneiland rijkelijk vloeien, maakt Tim zich non-stop zorgen over zijn exit. Het voelt als uitstel van executie voor hem, hoewel hij het thuisfront ook enorm mist. Dat geldt overigens óók voor de thuisblijvers bij Shary-An, Hugo en de Eva's, afgaande op de lieve brieven die ze krijgen.

Trio

Over brieven gesproken: op Finalisteneiland komt ook nog één andere belangrijke boodschap binnen. Deze week gaat er niet gestreden worden tussen twee kandidaten, maar is het een trio. Shary-An, Hugo én Eva C. gaan het gevecht aan. De winnaar mag kiezen welke twee kandidaten er mogen blijven en welke twee er terugkeren naar de anderen voor de Eilandraad. De opdracht is een pittige: de drie kandidaten moeten raden hoe lang een zandloper op het strand erover doet om leeg te lopen. Eva K. is de enige die weet dat ie zeven minuten loopt. Na een rondje tellen moeten de kandidaten staand op een blok ijs én met óók een blok in hun handen nogmaals tellen om te bekijken of ze dichtbij genoeg zitten. Hugo stopt als eerste en dat blijkt een succes: hij wint de proef. Eva C. mag blijven en dus keren Shary-An en Eva K. terug naar de anderen, dat is géén goed nieuws voor de overlevingskansen van Tim.

 

 

Tim gooit in het basiskamp ondertussen al zijn principes overboord en duwt Mariana voor de bus: hij probeert een overeenkomst te sluiten met Yvette en Akwasi om gezamenlijk Mariana weg te stemmen, om zichzelf te redden.

 

 

In een emotionele Eilandraad gaat het er intens aan toe. De kandidaten krijgen namelijk de kans om in plaats van een stem uit te brengen, tóch hun brief van het thuisfront te krijgen, ten koste van het stemrecht. Voor die keuze gaat uiteindelijk niemand, dus we krijgen alle stemmen voorgeschoteld. Waarbij de kritiek van veel kijkers dat alle sterke spelers weggestemd worden weer een weekje door kan gaan, het is namelijk Tim die het onderspit delft en dient te vertrekken. Zelf stemt ie op Mariana, maar is daar de enige in. Yvette en Akwasi stemmen ondanks hun belofte níet op Mariana. De enige andere stem is voor Akwasi, afkomstig van Mariana. Met opgeven hoofd verlaat Tim de Expeditie... en daarmee zijn er nog maar zeven in de race.

 

Meer over