Expeditie Robinson 2019

Robinson Recap #5: Duveltje uit een Doosje.

29 september 2019 21:30 | amusement | Door Eric De Munck

© Martijn van Gelder / RTL
Het twintigste seizoen van Expeditie Robinson is in volle gang. Via Televizier.nl houdt entertainmentdeskundige Eric de Munck je elke zondagavond op de hoogte van de belangrijkste gebeurtenissen.

Ik begon dit seizoen Expeditie Robinson behoorlijk enthousiast: mijn tot nu toe onuitgesproken crush Rijk Hofman behoorde namelijk tot het kandidatenveld. Maar ik kwam redelijk bedrogen uit, want sinds de eerste aflevering ziet ie al op dat verdomde Duivelseiland wortel te schieten. Maar na een paar uitzendingen enigszins buitenspel te hebben gestaan, komt Rijk -samen met Rob en Eva C. dan toch ein-de-lijk in actie deze week: het is namelijk tijd voor beruchte Balkproef. Zo lang mogelijk op een balk staan en stukje voor stukje een beetje vooruit zien te komen. Rob, Rijk en Eva C. willen allemaal winnen, degene die als eerste valt, vliegt er namelijk meteen uit. Dat plekje is uiteindelijk voor Rob, die zijn tranen metéén de vrije loop laat. Eva C. staat übersteady op de balk en wint de proef. Zij vertrekt dus richting de andere kandidaten terwijl het lot van Rijk -tot mijn frustratie- nog stééds onduidelijk is. Rijk alleen zeg maar.

Lees ook:

Robinson Recap #4

Uit Elkaar

"Pak al jullie spullen en stap op de boot, sommigen van jullie komen hier nooit meer terug." De paniek slaat direct toe als er een brief met deze boodschap Kamp Noord bereikt. Vooral Kim en Roy maken zich zorgen: ze willen níet uit elkaar gehaald worden. Maar dat gebeurt toch: Frank en Hugo verhuizen naar Kamp Noord en voegen zich bij Thomas, Shary-An, Eva K. en Roy. Dat betekent dat Kalvijn, Kim, Tim en Mariana met Fien, Akwasi en Yevvete als Kamp Zuid door het leven gaan. Teleurstellend voor Roy, maar Eva K. Ziet zich herenigd worden met Frank en is in tranen. Van geluk uiteraard. Als daarna óók Eva C. haar opwachting maakt en zich bij Kamp Noord voegt, is het feest daar compleet. Behalve dus voor Roy: "van binnen huil ik al."

 Enorm lang kan er overigens niet bij de wissel stilgestaan worden: de eerstvolgende immuniteitsproef staat namelijk weer voor de deur. Daarbij moeten de expeditieleden de hoogte in en is klauteren het absolute sleutelwoord. Een opdracht waar vooral enorm samengewerkt moet worden en dát is toch een behoorlijke gekke gewaarwording als je tegenstanders ineens je kampgenootjes zijn en omgekeerd. Het 'nieuwe' Kamp Zuid bereikt als eerste de top en begint aan het oplossen van de puzzel. Kamp Noord denkt in te lopen, maar weet niet dat Kamp Zuid hun toren op de grond verder aan het opbouwen is. De winst is daarom voor de eerste keer dit seizoen voor Kamp Zuid, al hebben Frank en Hugo daar niets aan. Zij behoren tot het 'nieuwe' Kamp Noord en moeten wéér naar de Eilandraad. Gelukkig is het eerst tijd voor het verkennen van de nieuwe plekken en voor een hapje eten: Hugo en Frank komen niet met lege handen en hebben fruit meegenomen. En Eva C. licht haar teamgenoten in over het lot van Rijk: iedereen in Kamp Noord weet nu dat ie nog in het spel is.

Roy

Voor Roy lijkt het Expeditie-avontuur definitief ten einde te zijn. Hij kan naar eigen zeggen niet stoppen met huilen en wil maar één ding: terug naar huis. Als hij zijn enorme heimwee uiteindelijk opbiecht aan zijn kampgenoten reageert iedereen positief en begripvol. Behalve Thomas dan, die ziet zijn strategische mogelijkheden met Roy in rook opgaan. Roy blijft echter bij zijn wens en vraagt iedereen om op hém te stemmen tijdens de Eilandraad.

Die Eilandraad lijkt dan ook niet heel spannend te worden. Roy heeft de meeste kans om te vertrekken en Eva C. heeft door haar oversteek vanaf Duivelseiland immuniteit. Behalve de ene stem van Roy op Frank zijn alle anderen voor Roy. Zijn verzoek is -tot zijn eigen opluchting- ingewilligd en dus vertrekt de gezelligerd uit de expeditie. Hij krijgt van Nicolette en Kaj nog de optie om naar Duivelseiland te vertrekken om Rijk te vergezellen, maar dáár wil Roy niets van weten. En dus zijn er na aflevering vijf toch ineens twee smaakmakers uit de race. Geen Rob en Geen Roy meer. En dat waren allebei wel fijne ingrediënten op het eiland. Benieuwd naar de hernieuwde dynamiek van volgende week!

 

Meer over