Expeditie Robinson 2019

Robinson Recap #4: De Zwakste Schakel.

22 september 2019 21:33 | amusement | Door Eric De Munck

© Martijn van Gelder / RTL
Het twintigste seizoen van Expeditie Robinson is in volle gang. Via Televizier.nl houdt entertainmentdeskundige Eric de Munck je elke zondagavond op de hoogte van de belangrijkste gebeurtenissen.

De zesde dag van Expeditie Robinson 2019 is aangebroken tijdens de vierde aflevering van dit seizoen. Kamp Noord zit er nog steeds warmpjes bij: met twee gewonnen proeven hebben ze nog van niemand afscheid hoeven nemen. Kamp Zuid wél, daar zijn de oudjes van het gezelschap inmiddels naar huis: Anita en Jaap. Hugo steekt zijn teleurstelling rond het vertrek van Jaap niet onder stoelen of banken. Akwasi voelt zich vooral schuldig omdat ie misschien tóch de verkeerde keuze heeft gemaakt door op Jaap te stemmen. Frank draait er óók al geen doekjes om: "Als we nog een proef verliezen, dan vliegt Dionne er alsnog uit", aldus de NPO 3FM-jock. Maar misschien komt het niet zo ver, want de drie heren hebben de ijdele hoop dat ze nu alsnog haar beste beentje voor gaat zetten.

Lees ook:

Robinson Recap #3

Opperbest

Van complotjes en Eilandraden houden ze zich op Duivelseiland afzijdig. De sfeer is ook opperbest. En dat is logisch, want Rob deelt tijdens het vissen een anekdote over hoe hij vroeger altijd viste met zijn vader met de muziek van Berdien Stenberg op de achtergrond. En daarmee is de cirkel rond, want Berdien voelt zich behoorlijk op haar gemak bij Rob. Toch moet er afscheid genomen worden van één iemand van het kwartet: Rob en Rijk hebben zekerheid op de balkproef, Eva C. en Berdien moeten nog strijden voor het laatste plekje. Ze krijgen een brief waarop het duel aangekondigd wordt: maar gelukkig mogen ze daar nog wel eerst een nachtje over slapen.

Domino D-Day

Voor Kamp Noord en Kamp Zuid is Domino D-Day aangebroken tijdens de derde immuniteitsproef. Beide kampen moeten puzzels zien op te lossen om daarmee gigantische en loodzware dominostenen vrij te spelen en te verplaatsen. Het team dat alle stenen als eerste heeft staan en succesvol om laat vallen wint de proef. Een enorm heftige proef trouwens, gezien de brandende zon op hun koppies, waardoor logisch nadenken niet tot de mogelijkheden behoort. Na het vrijspelen van de puzzels is het een kwestie van de juiste afstand van de stenen opmeten. Kamp Zuid ligt enigszins voor, tot groot ongenoegen tot de dan toe ongeslagen leden van Kamp Noord. Als Kamp Zuid als eerste een poging waagt om de stenen te laten vallen, mislukt het direct bij de eerste steen. Kamp Noord trekt vervolgend wéér aan het langste eind, als het daar wél lukt. Voor de derde keer op een rij ontspringt Kamp Noord de Eilandraad en moet er op Kamp Zuid wéér van iemand afscheid genomen worden. De kater is na het strijden enorm bij de leden van Kamp Zuid: een klap in hun gezicht, vooral bij Hugo.

 

 

Afscheid

Op Duivelseiland is het puzzeltijd! Berdien en Eva C. hebben allebei een bord met icoontjes op het strand staan. Maar ja, níet in de gewenste volgorde natuurlijk. Hoe ze wél moeten hangen staat op een voorbeeldbord op de bodem van zee. Aan Eva en Berdien dus de pittige taak om te duiken en vervolgens de icoontjes goed neer te hangen. Een taak die Eva redelijk makkelijk af lijkt te gaan, terwijl Berdien al vrij snel haar focus verliest. Ze vergeet meteen alle rijtjes en de kaarten lijken eigenlijk al meteen geschud te zijn. Uiteindelijk is het dan ook Eva die de puzzel als eerste oplost en dat betekent dat Berdien nu écht afscheid moet nemen. Daar lijkt ze overigens niet echt rouwig om te zijn, eerder een beetje opgelucht.

 

 

Nagelsalon Donders

In Kamp Noord hangt er na het winnen van de proef een onbezorgd sfeertje. Logisch dat je dan gewoon je eigen nagelsalon opent moet Roy gedacht hebben. Zijn teamgenoot en vriendin Kim is graag zijn eerste 'klant'. Want tja, wie wil er nou níet met een stukje koraal prachtig gevijlde nagels hebben op een onbewoond eiland? Ik snap ze allebei héél goed.

 

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Ondertussen opent Roy in kamp Noord een nagelstudio 💅😁 #expeditierobinson #wellness #creatief @roydonderstv @kimkotter

Een bericht gedeeld door Expeditie Robinson (@expeditierobinson_rtl) op


De derde Eilandraad in acht dagen breekt aan voor Kamp Zuid. Terwijl Dionne degene lijkt die geslachtofferd gaat worden, heeft Fien toch nog een andere twist in petto. Ze probeert Hugo ervan te overtuigen dat ze wellicht om hém gaat stemmen, zodat hij zijn extra stemmen misschien voor de zekerheid in gaat zetten op Dionne. Het levert de nodige spanning op in het team, maar het werkt wel. Dionne vertrekt uiteindelijk met acht van de tien (!) stemmen tegen zich. Dionne zelf heeft twee keer op Hugo gestemd, de overige kandidaten stemden op haar. En met alle extra ingezette stemmen van Hugo en Frank heeft Fien haar zin: iedereen lijkt qua stemmen weer gelijk te staan in aflevering 5. Dionne is ondertussen in shock over het feit hoe graag de twee mannen haar weg wilden hebben. Ze heeft tijd genoeg om daarover na te denken in het vliegtuig terug naar huis, samen met Berdien.

Meer over