Expeditie Robinson 2019

Robinson Recap #3: Klimmen en klauteren.

15 September 2019 21:30 | amusement | Door Eric De Munck

© Martijn van Gelder / RTL
Het twintigste seizoen van Expeditie Robinson is in volle gang. Via Televizier.nl houdt entertainmentdeskundige Eric de Munck je elke zondagavond op de hoogte van de belangrijkste gebeurtenissen.

Aflevering drie, dag vier van de expeditie 2019. En terwijl de temperaturen misschien oplopen, blijft de sfeer in Kamp Noord kouder dan koud. Van een huilende Shary-An tot een overheersende Kim. Tot overmaat van ramp krijgt Mariana óók nog te horen dat Kim en Roy haar nieuwbakken vriendin Shary-An weg willen stemmen. Maar dát laten ze niet zomaar gebeuren en dus is Shary-An voornemens om de proef te winnen.

Lees ook:

Robinson Recap #2

 Kamp Zuid beleeft ondertussen wél een zonnige ochtend. Vooral voor Jaap kan zijn dag niet stuk nadat hij de eerste Eilandraad ten koste van Anita overleefde. De RTL Nieuws-verslaggever heeft er zin in en gaat er volledig voor. Dat de donkere wolken zich dan wederom samenpakken boven hem heeft ie nog niet door.

Urine

Op Duivelseiland deelt Rob ondertussen de details over zijn urine met de groep. "Ik plaste een beetje moeilijk, maar vannacht twee keer. En de kleur is ook goed", aldus de man die veel te makkelijk voedsel weggooit. Hermien, Rijk en Eva C. vinden hem allemaal enorm vermakelijk. Op Duivelseiland is nog niets te merken van het feit dat één van de kandidaten gaat afvallen voorafgaand aan de fameuze bankproef.

Mocht Kamp Zuid zich niet als het winnende team uit de tweede immuniteitsproef weten te slepen, lijkt het lot voor één kandidaat al bezegeld te zijn: Frank steekt niet onder stoelen of banken dat hij Jaap dan het liefst ziet vertrekken. Hugo denkt dat in eerste instantie ook, maar ziet dat Dionne er enorm doorheen lijkt te zitten en richt zijn pijlen dan toch op haar. Hij spreekt met Frank af om de proef af te wachten voor dat ze een definitieve beslissing nemen.

 


Al redelijk snel is het tijd voor de tweede proef voor immuniteit in dit twintigste seizoen Expeditie Robinson. Kamp Noord en Kamp Zuid treffen elkaar voor een enorm parcours. Een loodzware kist dient naar het einde verplaatst te worden, maar daarvoor moet eerst een touw langer gemaakt worden. Dat touw bevindt zich dan weer in een labyrint waar Kalvijn (Kamp Noord) en Dionne (Kamp Zuid) de controle over hebben. Omdat Kamp Noord de luxe heeft om met één persoon meer te zijn, staat Kim buitenspel. En terwijl Kalvijn de ene na de andere lus losmaakt waardoor zijn team kan blijven slepen met de kist, gaat het Dionne minder goed af. Ze bezwijkt onder de druk en de hitte, tot ongenoegen van de teamleden uit Kamp Zuid. Fien probeert haar nog te helpen, maar terwijl bij Dionne alles mislukt en ze in huilen uitbarst, geeft Hugo al op. Kamp Noord gedraagt zich ondertussen wel eindelijk als één groep en wint uiteindelijk de proef. Voor de tweede keer op rij.

 

 

Dionne

De slechte sfeer heeft in één klap de oversteek gemaakt naar Kamp Zuid na het verliezen van de immuniteitsproef. Dionne heeft het moeilijk met haar gefaalde opdracht en krijgt ook zo'n beetje de volledige groep over zich heen. Vooral Frank en Hugo kennen geen genade voor de YouTuber. Dionne zelf denkt aan opgeven, maar dáár willen Fien en Yvette dan weer helemaal niets van weten. Er is één ding duidelijk: Jaap hoeft zich minder zorgen te maken dan aan het begin van de dag.

 

De volgende ochtend is het tijd voor actie op Duivelseiland. De drie overgebleven kandidaten (Rijk heeft al een ticket voor de balkproef) moeten met het nodige priegelwerk vier ballen in de gaatjes op een peddel zien te krijgen. Rob ligt eigenlijk al meteen voor en geeft die voorsprong niet meer weg. Ondanks enige tegenstand van Eva C. en Berdien is het al snel een gelopen race: de tweede plek voor de balkproef is gereserveerd voor Rob, waardoor Berdien en Eva C. zich kunnen opmaken voor een heftige battle volgende week.


"Ik zou het verschrikkelijk vinden, je doet niet meer mee", zegt Jaap vlak voordat de tweede Eilandraad van dit twintigste seizoen Robinson losbarst. Hugo geeft hem de tip om met mensen te praten, aangezien anders zijn plek in de gevarenzone verzilverd lijkt te worden. Hugo en Frank houden woord en stemmen allebei Dionne eruit en gaan daarmee voor het sterkste team. Wat de overige teamleden stemmen, krijgen we helaas thuis niet te zien. Na acht stemmen staat het 4-4 tussen Jaap en Dionne, met nog één stem te gaan is de spanning om te snijden. Die laatste is uiteindelijk voor Jaap, waardoor één van de smaakmakers nu al te strijd moet opgeven. En dat is jammer.

 

Meer over