Expeditie Robinson 2019

Robinson Recap #7: Frank & Vrij.

13 oktober 2019 21:30 | amusement | Door Eric De Munck

© Martijn van Gelder / RTL
Het twintigste seizoen van Expeditie Robinson is in volle gang. Via Televizier.nl houdt entertainmentdeskundige Eric de Munck je elke zondagavond op de hoogte van de belangrijkste gebeurtenissen.

De zevende aflevering Expeditie Robinson alweer (over een week zijn we al op de helft), waar tranen en afscheid centraal staan. Hoewel: de aflevering begint juist met een emotioneel weerzien als Rijk na vijf hemeltergende dagen in zijn uppie ein-de-lijk gezelschap krijgt. In de vorm van Kim uiteraard, die vorige week door Mariana op slinkse wijze buitenspel is gezet. Hoewel de twee blij zijn elkaar te zien, vloeien vooral de waterlanders rijkelijk.

Lees ook:

Robinson Recap #6

 

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Kim schrikt echt hoe ze Rijk aantreft op Duivelseiland... #expeditierobinson #heftig #preview #zondag #rtl4 @kimkotter @rijkhofman

Een bericht gedeeld door Expeditie Robinson (@expeditierobinson_rtl) op

 

Frank is foetsie

Kamp Noord maakt zich ondertussen óók op voor de nodige emotie. Het voorzetje van vorige week komt namelijk tot een definitief besluit: Frank stopt met de Expeditie, tot groot verdriet van Eva K... Thomas en Shary-An maken zich er overduidelijk minder druk om en snappen de ophef niet echt.

 

 

Project Catwalk

Op het andere eiland proberen Tim en Kalvijn de wateren van Mariana te testen. Is de catwalk-coach definitief overgestapt naar de anderen, of hoort ze er toch nog bij? Hoewel Mariana zégt alleen Kim weg te willen hebben en gewoon weer bij de mannen te willen konkelen, lijkt Kalvijn nog niet overtuigd.

 

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

"Dat wordt interessant" Mariana speelt een sluw spel... 🤭 Vanavond! @rtl4 @marianaverkerk @fienvermeulen91 @yvette.broch #expeditierobinson #bondjes #vanavond

Een bericht gedeeld door Expeditie Robinson (@expeditierobinson_rtl) op

 

Tikkie

De Immuniteitsproef lijkt deze week eenvoudig te zijn: tikkertje spelen. Maar ja, alles wat bij Expeditie Robinson makkelijk oogt, is verschrikkelijk moeilijk. Want in duo's aan elkaar vastgeketend proberen het andere team te tikken is werkelijk de hel. Vooral als je door water en over obstakels moet zien te klauteren. Kalvijn offert zich op en slaat deze week een rondje over. Een pijnlijke inschattingsfout, want Mariana begeeft zich als een houten pop over de hindernisbaan. "Ik zie haar over die houten muur heen komen en denk, wie is er nou van hout: die muur of jij?", zo vat Fien de hysterische gebeurtenissen samen. Het is -mede door een slecht presterende Mariana- dan ook Kamp Noord die de meeste punten binnensleept en de totem wéér mee naar hun eiland mag nemen. En dus is het wederom Kamp Zuid dat zich op mag maken voor de Eilandraad.

 

 

Samensmelting

Met de Samensmelting in zicht staan alle eilanden in opperste staat van paraatheid. Op Duivelseiland krijgen Rijk en Kim een brief dat ze hun spullen moeten pakken, iets wat ze met angst en beven doen. Hugo probeert ondertussen in Kamp Noord zijn eigen positie te verstevigen, terwijl Thomas en Shary-An ondertussen hun bondje versterken. En op Kamp Noord doen Tim en Kalvijn een poging om toch hun vertrouwen in Mariana te herstellen. Daar doet ze zelf ook alles aan, ze geeft zelfs geen krimp als Yvette toenadering zoekt.

Gelijkspel

Kalvijn ziet drie stemmen tegen zichzelf verschijnen tijdens de laatste Eilandraad voor de Samensmelting. Maar het staat daarna al snel 3-3 tussen Kalvijn en Akwasi. Die laatste vertrekt uiteindelijk met één stem meer. Hoewel, niet echt. Want ook Akwasi heeft -in een duel met Rijk en Kim- alsnog kans op een plekje in de Samensmelting. We kunnen ons dus verheugen op een loeispannende aflevering acht, zoveel is duidelijk!

Meer over