Expeditie Robinson 2019

Robinson Recap #8: Slapend Rijk.

20 oktober 2019 21:30 | amusement | Door Eric De Munck

Het twintigste seizoen van Expeditie Robinson is in volle gang. Via Televizier.nl houdt entertainmentdeskundige Eric de Munck je elke zondagavond op de hoogte van de belangrijkste gebeurtenissen.

De samensmelting van Expeditie Robinson 2019 is bijna daar, maar klein detail: er ontbreekt nog één kandidaat. Die dient nog de oversteek te maken vanaf Duivelseiland. Voor de tweede keer van dit seizoen is daar dus wéér een Balkproef. Met Rijk, Kim en Akwasi als deelnemers. Er is Rijk behoorlijk veel aan gelegen om te winnen, hij wil namelijk ein-de-lijk van dat verdomde Duivelseiland af. Dat lukt helaas niet, hij valt als eerste af en pakt zijn koffers naar huis. Daarmee komt het bizarre en armoedige avontuur van Rijk tot een einde. Tot groot verdriet van veel kijkers, inclusief mijzelf. Kim valt als tweede van de balk en Akwasi wint de proef, hij mag dus terug naar de anderen terwijl Kim op Duivelseiland achterblijft. Stiekem hoop ik op tóch nog een kans voor Rijk, tegen beter weten in.

Lees ook:

Robinson Recap #7

 

 

Dinner Time

Eva C. mag zich voordat de bittere strijd om de samensmelting gaat beginnen alvast richting de eettafel begeven, ze heeft tenslotte immuniteit. De overige kandidaten volgen snel, al moeten ze eerst nog de nodige hindernissen doorstaan. Te beginnen bij een stukje zwemmen, waarna er een aantal vazen met kokosmelk gevuld moeten worden om zodoende extra stemmen binnen te slepen.

 

 

Kokosnoot

Hugo pakt het slim aan door een superrijpe kokosnoot te pakken en rent als eerste richting Eva C. met één extra stem op zak. Fien volgt daarna met ook één extra stem. Hugo kan zijn teleurstelling nauwelijks verhullen, die twee haten elkaar namelijk intens. Thomas en Yvette komen daarna en Tim en Eva K. (net te laat) stormen vervolgens naar boven. Akwasi, Kalvijn, Mariana en Shary-An zijn de hekkensluiters.

Mindf*ck

De laatste vijf kandidaten strijden vervolgens in een absolute mindgame waarbij ze niet moeten vechten voor hun eigen plek, maar het bordje van degene die ze de samensmelting absoluut niet gunnen kapot dienen te schijten met 'n katapult. Kalvijn en Akwasi gaan allebei voor Mariana, die na een bittere strijd uiteindelijk daadwerkelijk moet vertrekken. De overige vier mogen aansluiten bij het diner, waar Hugo als eerste finalist het hoogste woord heeft.

 

 

Duivelseiland

En Mariana…? Die gaat onderweg naar Duivelseiland zoveel is te zien in de teaser van volgende week. Daar moet ze niet alleen Kim weer onder ogen komen, maar staat óók de beroemde en beruchte eetproef op het programma. Wat een nijd op één eiland moet dat worden... Yes!

Meer over