Ron & Riet vertrekken niet!

Ron Boszhard heeft moeite zichzelf te spelen

17 September 2020 16:50 | amusement | Door Jef Willemsen

© ANP
Ron Boszhard is meer op tv dan ooit. De presentator schittert in Wie is de Mol? én laat zien dat hij verdacht goed kan acteren in de nieuwe comedy Ron & Riet vertrekken niet!

Ron Boszhard vertelt in een interview met Nu.nl wat hem de afgelopen maanden allemaal is overkomen. 

Wie is de Mol?

Vooral de onthulling dat Ron meedoet aan het jubileumseizoen van Wie is de Mol? deed veel stof opwaaien: "Natuurlijk was ik ook ongelofelijk vereerd dat ik weer mee mocht doen aan Wie is de Mol? - het is echt hartverwarmend dat iedereen dat mij zo heeft gegund. Slechter dan in 2018 gaat het gewoon niet worden"

Acteren

Er gaan stemmen op dat de ietwat stuntelige Ron misschien wel de Mol van dit seizoen is. Dat Ron best goed kan acteren bewijst hij met een hoofdrol in de nieuwe Zapp-comedyserie Ron en Riet vertrekken niet!, geschreven door Luizenmoeder en Promenade-meesterbrein Diederik Ebbinge.

Corona

Ron speelt Ron Boszhard, eigenaar van een mobiele snackbar die samen met zijn vrouw Riet (Rian Gerritsen) wil emigreren naar de Costa del Sol. Helaas gooit corona roet in het frituurvet: de grenzen gaan dicht en het paar strandt noodgedwongen op een camping in Brabant. Daar doen ze net alsof ze 'gewoon' in Spanje zitten om met thuisfront niet ongerust te maken.

Uitdaging

Ron vindt het lastig zichzelf te spelen: "Ik speel geen typetje, dit is wie ik bén. Ik speel als het ware mezelf. Voor een comedy ben je al snel geneigd bent om alles heel dik aan te zetten en gekke bekken te trekken, maar ik heb dit keer alles juist heel klein willen acteren. Jezelf spelen is ongelofelijk moeilijk, maar wel goed om eens te proberen.

After life

Ron en Riet vertrekken niet! is ontstaan uit het idee van Ron om een serie te maken in de geest van After life, de gitzwarte Netflix-comedyserie van Ricky Gervais: "Zoiets wilde ik ook maken. Nou konden wij natuurlijk niet eens bij After life de búúrt komen, maar als mensen denken dat het een lach-of-ik-schiet-show gaat worden, dan hebben ze het mis."

Iedere donderdag om 15.00 uur is er een nieuwe aflevering van Ron & Riet vertrekken niet! te zien op het Zapp-YouTubekanaal.

Meer over