Kleine jongen

Roxeanne gekwetst door gebruik privébeelden in docuserie André Hazes

15 april 2021 09:20 | amusement | Door Demi Schoenmakers

© ANP
In de documentaire Kleine jongen: het echte leven van André Hazes worden privébeelden getoond van het hele gezin. Volgens dochter Roxeanne heeft zij geen toestemming gegeven om een deel daarvan te laten zien.

Het gaat onder andere om beelden die Roxeanne met haar eigen recorder heeft gefilmd. In een van die video's is één van haar laatste gesprekken met haar vader André te zien. 

Privébeelden

De eerste aflevering van de vierdelige documentairereeks was woensdagavond te zien bij AvroTros. De docuserie is gemaakt vanwege de 70e geboortedag van haar André, die in 2004 overleed.

Volgens Roxeanne was ze van tevoren door de productie benaderd om mee te werken aan de documentaire. Na het zien van een presentatie besloot ze dit niet te doen. Op Instagram laat Roxeanne weten het haar pijn doet om de beelden te zien. "Voor deze documentaire is gebruikgemaakt van privébeelden van ons gezin, waarvan ik bepaalde fragmenten nog nooit eerder heb gezien", schrijft ze. "Aangezien ik niets anders van mijn vader heb dan herinneringen, had ik deze beelden graag privé gehouden en op een zelfgekozen moment willen bekijken en aan mijn kind laten zien."

Geen contact met moeder Rachel

Het kwetst haar dat de wens om deze beelden niet te laten zien is genegeerd. Roxeanne heeft momenteel geen contact met haar moeder Rachel, die de beelden vrijgaf voor het maken van de documentaire. Maar de slechte relatie tussen haar en haar moeder staat volgens Roxeanne los van haar onvrede over het gebruik van de privébeelden.

Reactie Avrotros

In een reactie laat Avrotros weten de documentaire Kleine jongen een eerbetoon is aan André Hazes, gemaakt met medewerking van zijn vrouw, zoon en vele andere naasten. "Zijn dochter Roxeanne heeft besloten geen actieve rol te spelen in deze documentaire en dat is haar goed recht", reageert de omroep. "De privébeelden waaraan Roxeanne refereert, zitten om die reden dus ook niet in de documentaire. Helaas komt er wel een kort shot voor in de intro van de serie. Dit is inmiddels aangepast."

Avrotros heeft Roxeanne de mogelijkheid geboden alle beelden vooraf te bekijken en te bespreken. "Daar is vanaf gezien. Nog steeds zijn wij hiertoe bereid en we zoeken nogmaals contact met het management van Roxeanne."

Meer over