Kijkcijfers woensdag 14 april

De TV van gisteren: Prima start voor docuserie Kleine jongen over André Hazes

15 april 2021 08:03 | kijkcijfers | Door Demi Schoenmakers

© ANP
De eerste aflevering van de vierdelige serie Kleine jongen: het echte leven van André Hazes heeft een prima score behaald.809.000 kijkers is een mooi begin, zeker voor NPO3.

De documentaire toont vele nooit eerder vertoonde beelden uit het leven van de volkszanger André Hazes. Verder halen familie en vrienden ook persoonlijke herinneringen aan André senior op.

Ruinerwold

De beste kijkcijfers waren voor NPO1. De laatste aflevering van de vierdelige documentaireserie De kinderen van Ruinerwold trok gisteren opnieuw veel kijkers. Er keken 1.282.000 mensen naar de aflevering. Daarmee was het programma het derde best bekeken programma van de avond. Ruinerwold wordt wereldnieuws als een verborgen boerderij wordt ontdekt, waarin een gezin jarenlang in het geheim en ongeregistreerd leefde. De documentaire over dit 'spookgezin' vertelt het verhaal van de oudste vier kinderen. 

Onverwachte wending

In eerste instantie wilden de vijf jongste kinderen niet meewerken aan de documentaire. Zij stonden in tegenstelling tot de oudste vier kinderen nog altijd achter hun vader. Maar daar is één van hen op teruggekomen. Aan het eind van de aflevering deed deze meerderjarige zoon of dochter het volgende statement: "Ook in mijn ervaring heeft mijn vader te veel dingen gedaan die niet te rechtvaardigen zijn. Ik woon daarom sinds kort niet meer bij hem." 

Weinig concurrentie

De NPO had een mooie avond. De combinatie van nieuws, drama en een indringende documentaire zorgde ervoor dat de concurrentie op afstand bleef. Zoals gewoonlijk trok het achtuurjournaal van de NOS de meeste kijkers. Maar de serie Oogappels heeft ook een prima kijkcijfer gescoord. Ruim 1,2 miljoen mensen stemden hierop af. Op1 sloot de avond af met 1.127.000 kijkers. 

Klein dipje

De mooie cijfers van de publieke omroep zorgden voor een klein dipje bij RTL. Toch mag de zender niet klagen, want GTST wist toch 900.000 kijkers te boeien, waarna Chantals beauty camper met 969.000 kijkers tegen de grens van een miljoen aan zit. De aflevering Rooijakkers over de vloer met Lucille Werner moest het doen met 835.000 kijkers. Beau eindigde de avond met 843.000 kijkers. 

Geen succes voor SBS

Slechts twee SBS-programma's haalden de top 25 best bekeken programma's. De Champions League-wedstrijd Borussia Dortmund - Manchester City trok 927.000 kijkers, terwijl Wordt u al geholpen? het met slechts 505.000 kijkers moest doen.  

Meer over