Kijkcijfers van dinsdag 13 april 2021

De TV van gisteren: De Vooravond profiteert van persconferentie

14 april 2021 08:25 | kijkcijfers | Door Jacob-Jan van de Groep

© ANP

Het zal weinig mensen verbazen dat de persconferentie van demissionair minister-president Mark Rutte en demissionair minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge dinsdag het best bekeken programma van de dag was. Maar De Vooravond spinde daar nog de meeste garen bij.

De talkshow van Renze Klamer en Fidan Ekiz wist namelijk 1.512.000 kijkers te trekken direct na de persconferentie op NPO1. Met die score wist de NPO-talkshow zich, ondanks dat het soms wat lastig was om te volgen, op de derde plek in de top 25 van Stichting KijkOnderzoek te nestelen.

Voetbal

De Vooravond was zodoende beter bekeken dan onder meer Het mooiste meisje van de klas (1.457.000), Rijdende rechter (1.248.000) en de kwartfinale in de Champions League tussen Paris Saint-Germain en Bayern München op SBS6, waar 1.072.000 mensen naar keken.

RTL4 

RTL4 kende een gemiddelde avond met de kijkcijfers van RTL Boulevard, Goede Tijden, Slechte Tijden, Beau, Verslaafd en Beau in Floradorp. Al deze programma’s zaten onder de miljoen kijkers en daarom is er voor hen ook geen plek in de top tien van dinsdag weggelegd.

Levenslang met dwang 

Levenslang met dwang van Jan Kooijman wist met de tweede aflevering van dit seizoen een plek in de top 25 van de dinsdag te bemachtigen. De mooie score van 551.000 kijkers stemt de makers van het programma en NPO3 vast tevreden.

Meer over