Kijkcijfers maandag 12 april 2021

De TV van gisteren: aardige start voor Filemon en de complotten

13 april 2021 09:00 | kijkcijfers | Door Faye Heijnis

© Mike van den Toorn
Filemon Wesselink maakte maandagavond zijn comeback op tv met Filemon en de complotten. Het programma haalde de kijkcijfer top 25 niet, maar wordt wel druk nabesproken. 

Filemon en de complotten trapte af met een bescheiden 340.000 kijkers op NPO 3. Alhoewel, bescheiden: voor NPO 3-begrippen is het een aardige start. Maar de top 25 haalde het niet. In Filemon en de complotten spreekt Filemon Wesselink mensen die geloven in complottheorieën: van 5G tot en met corona. Er klinkt veel kritiek op de geïnterviewden, maar lof voor Filemon.

Chateau Meiland

Qua kijkcijfers doet Chateau Meiland absoluut geen water bij de wijn. Met 1.672.000 kijkers was de realityserie op SBS 6 weer dé winnaar van de maandagavond, op het achtuurjournaal na. Kijkers smullen op Twitter na van de aflevering, waarin zich een heus drama voltrok. Door een lekkage in de stal dreigde Maximes kledinghandel letterlijk en figuurlijk in het water te vallen. Het bleek uiteindelijk gelukkig een storm in een glas water te zijn. En laten we eerlijk zijn: is dat het niet altijd in Chateau Meiland?

Ik geloof in mij

Na Chateau Meiland, moest Ik geloof in mij het doen met meer dan de helft van de kijkers op SBS 6. 491.000 'fans' zagen hoe René le Blanc, Gio Swikker en Rutger van Barneveld zich door de coronacrisis worstelen én André Hazes z'n opwachting maakte.  

Uitstel van executie

Wie niet naar Chateau Meiland of Ik geloof in mij keek, keek misschien wel naar een aangrijpende Uitstel van executie op RTL 4 (1.028.000 kijkers). Kijkers leefden massaal mee met Mouna, die ernstig ziek is en leeft in een voor haar onveilige woning. Maar zomaar de boel verkopen gaat niet, want het huis staat onder water. Bovendien is de kans groot dat ze dan op straat komt te staan. Het team van Martijn Krabbé schoot te hulp. 

Beau

Maar het was Beau die op het halfachtnieuws na het best scoorde op de maandagavond van RTL 4, met 1.038.000 kijkers. Op1 trok 1.009.000 kijkers.

 

Meer over