Expeditie Robinson op donderdag

RTL 4 haalt slecht ontvangen Volg Je Me Nog? uit de programmering

15 februari 2022 10:26 | amusement | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
De donderdagprogrammering van RTL 4 wijzigt. Expeditie Robinson: All-Stars volgt social media quiz Volg je me nog? na twee afleveringen op.

Een woordvoerder van RTL 4 bevestigt aan Televizier.nl dat Volg je me nog? voorlopig in de ijskast gaat, maar wel terugkomt. 

The voice

Een van de redenen voor het geschuif met programma's is The voice of HollandToen RTL 4 half januari besloot de talentenjacht per direct te stoppen, bleef de zender achter met een gat op vrijdagavond. Als noodgreep werd I can see your voice ingezet als nieuwe weekafsluiter. In de oorspronkelijke plannen zou de muzikale raadshow van Carlo Boszhard op donderdag blijven en pas starten na het eerste seizoen van Secret duets.

All-Stars

Met deze oplossing was RTL 4 de eerste weken uit de brand geholpen. Maar zonder I can see your voice viel er wel een nieuw gat te vullen op donderdagavond. Om die reden is besloten de speciale Videoland-editie van Expeditie Robinson toch op televisie uit te zenden. De eerste twee afleveringen van Volg je me nog? lijken gebruikt als overbruggingsperiode om het schema kloppend te krijgen.

Kritiek

Al bij de eerste aflevering kon Volg je me nog? online op veel kritiek rekenen: warrig, traag en niet grappig waren veelgehoorde commentaren. TV-columnist Angela de Jong was genadeloos over de anderhalf uur durende spelshow die ze onder meer omschreef als 'halfbakken' en 'zo niksig als wat'. Ook de kijkers lieten het grotendeels afweten: het debuut van de nieuwbakken quiz kon slechts 559.0000 kijkers bekoren, wat voor RTL-begrippen vrij bescheiden is. 

Niet afgekapt

Toch benadrukt de RTL-woordvoerder dat het programma niet is afgekapt of geschrapt vanwege de kijkcijfers. Het heeft puur te maken met de planning: "Door de schemawijziging van Expeditie Robinson, moeten we helaas ook het schema van Volg je me nog? aanpassen." RTL kan nog niet zeggen wanneer het seizoen van Volg je me nog? wordt afgemaakt.

Meer over