Kijkcijfers donderdag 10 februari

De TV van gisteren: Volg Je Me Nog? weet kijkers niet te overtuigen

11 februari 2022 09:44 | kijkcijfers | Door Judith Regeling

© Videoland
De afgelopen weken wist RTL4 op de donderdagavond nog rond de miljoen kijkers te trekken met Secret Duets, maar dat succes is sinds deze week verleden tijd. Met Volg Je Me Nog? bungelt de zender onderaan de kijkcijferlijst.

Na 1,4 miljoen kijkers voor het Half Acht Nieuws, 1 miljoen voor RTL Boulevard en een score van 898.000 kijkers voor Goede Tijden, Slechte Tijden was het tijd voor de start van het nieuwe programma Volg je Me Nog?, een quiz vol met vragen over social media. Helaas wist het de kijkers nog niet te bekoren. Slechts 559.000 kijkers zaten aan de buis gekluisterd, en die waren duidelijk niet allemaal overtuigd door 'de lange en oersaaie look-a-like van Beste Kijkers'. 


Gelukkig voor RTL waren sommige kijkers wel te porren voor de humor van presentator Ruben Nicolai en panelleden Tijl Beckand en Nynke de Jong.

Irene Schouten

NPO1 wist meer kijkers te boeien, ook dankzij Irene Schouten, die voor de tweede keer goud pakte.

De Nederlandse schaatser kreeg de overwinning niet cadeau, de Canadese Isabelle Weidemann had in de voorlaatste rit een fantastische tijd neergezet: 6.48,18. In het begin leek het er daarom heel even op dat Irene Schouten zich daarop stuk zou gaan bijten, maar niets bleek minder waar.

Met een tijd van 6.43,51 had ze niet alleen de beste 5.000 meter uit haar carrière maar ook een olympisch record en een Nederlands record. 1,7 miljoen kijkers waren hier getuigen van.

Kamp van Koningsbrugge

Dat was goed scoren in de middag, maar NPO1 kan ook terugkijken op een prachtige avond. Met Kamp van Koningsbrugge bezorgde ze zo'n 1,6 kijkers tranen vanwege het vertrek van Mo, die vroegtijdig de bikkelharde strijd moest verlaten. Gelukkig was hij er zelf wat versuft onder. "Meer dan je best kun je niet doen. Het was leuk. Het is wat het is."

Hij kan in ieder geval terugkijken op een mooi avontuur en heeft er wat fans aan overgehouden, zo blijkt uit de reacties op Twitter.

Meer over