Kosten besparend

RTL 4 houdt vast aan blockbuster-strategie in nieuw tv-seizoen

3 augustus 2021 10:36 | amusement | Door Jef Willemsen

© RTL/Martijn van Gelder
RTL 4 vult ook in het nieuwe seizoen haar primetime programmering met één titel per avond. Deze zogenoemde 'blockbuster-strategie' is de zender goed bevallen.

Uit de programmaschema's van RTL in september is te zien dat de zender ook komend tv-seizoen XL-versies van bestaande programma's uitzendt op primetime.

Programmering RTL 4

RTL 4 zendt komend seizoen GTST van maandag tot en met donderdag uit. Vanaf 20.30 uur tot de klok van 22.00 uur is alle zendtijd voor Kopen zonder kijken (maandag), Tour de Frans (dinsdag), Chantals beauty camper (woensdag). 

Expeditie Robinson

Vooralsnog vormt de donderdag de uitzondering op de blockbusterregel. Na GTST trakteert de zender haar kijkers op een uurtje Expeditie Robinson. Het resterende half uurtje tot Jinek is voor Art Rooijakkers en een nieuwe reeks Rooijakkers over de vloer.

Vrijdagavond Voice avond

Op de vrijdag maakt GTST net als vorig jaar plaats voor The Voice dat daardoor om 20.00 uur kan starten. Vanaf begin september is The voice senior zeven weken lang te zien bij RTL 4, gevolgd door Jinek. Vanaf eind oktober staat een extra lange reeks van The masked singer in de startblokken.

Weekendvermaak

De zaterdagavond van RTL 4 is nog wél enigszins eerlijk verdeeld over de programma's. Het groot amusement krijgt ruim baan met Oh wat een jaar! aan het begin van de avond gevolgd door Robert ten Brinks kennisquiz Vriendenloterij Miljonairs. De zondagavond is vanaf 20.00 uur helemaal van Expeditie Robinson gevolgd door Humberto. 

Uitgesmeerd

De blockbuster-strategie ontstond begin 2020 toen tv-producties als gevolg van de pandemie in gevaar dreigden te komen. Door bestaande programma's aan te vullen met extra materiaal kon één titel uitgesmeerd worden over het primetime tijdblok tussen GTST en de start van de late night talkshow. Deze noodgreep werkte daarnaast kostenbesparend. 

Meer over