Yvon Jaspers ook in de prijzen

RTL Late Night met Twan Huys wint TV Knol: 'slechtste programma van het jaar'

8 oktober 2019 10:26 | amusement | Door Irma Tomas

© ANP
RTL Late Night met Twan Huys is door de jury van de TV Knollen uitgeroepen tot slechtste programma van het jaar. Yvon Jaspers kreeg een Knol voor 'grootste blunder' vanwege haar optreden in Pauw.

Ook 6 Inside viel in de prijzen, het entertainmentprogramma met Albert Verlinde kreeg de publieksprijs voor slechtste programma. Een van de kijkers motiveerde zijn keuze als volgt: 'nieuwsprogramma zonder nieuws'.

Spreekbuis

De TV Knol is een nieuwe tv-prijs die in het leven is geroepen door vakmediaplatform Spreekbuis. De bedenkers werden geïnspireerd door de Loden Leeuw, de prijs voor de slechtste reclame. Juryleden zijn Richard Otto (uitgever Spreekbuis), Maarten Hafkamp (mediajournalist Adformatie) en Vincent Bijlo (columnist en cabaretier).

Twan Huys

Twan Huys verdient volgens de jury de prijs hierom: 'RTL Late Night met Twan Huys was al vanaf de start gedoemd te mislukken. Huys straalde niet uit dat hij zin had in deze show en er was geen chemie met de gasten, laat staan met de kijker. Het programma werd niet voor niets voortijdig gestaakt.’

Yvon Jaspers

De veel bekritiseerde Yvon Jaspers krijgt ook nog een keer op haar donder van de jury. Ze klaagde bij Pauw over het onrecht dat haar was aangedaan nadat er een discussie ontstond over haar geschnabbel bij een grote speler in veevoer. 'Het was verbijsterend om te zien wat een enorme plaat deze presentatrice tijdens deze uitzending voor haar hoofd heeft. Haar boerenhorkengedrag maakt dit de ultieme TV-blunder van tv-seizoen 2018/2019.'

Meer over