Einde RTL Late Night

Lex Uiting: 'Twan heeft geen eerlijke kans gekregen'

22 maart 2019 09:14 | amusement | Door Irma Tomas

© ANP
Lex Uiting, de vast sidekick van Twan Huys in RTL Late night, vindt het onterecht dat de talkshow vroegtijdig van de buis werd gehaald. Hij vindt dat het publiek Twan geen eerlijke kans heeft gegeven.

In een interview met de Volkskrant zegt Lex Uiting op de vraag of het schrappen van RTL Late night terecht of onterecht was: „Onterecht. Het is jammer dat Twan vanaf het begin geen eerlijke kans heeft gekregen van het publiek. De kijkcijfers vielen tegen en dan wordt op een bepaald moment een beslissing genomen. Dat was niet mijn beslissing, ik ben meer een man van de lange adem.”

Twan bleef positief

Waarom de kijkers het lieten afweten, weet de presentator niet. „Het programma was zoekende, dat klopt. In het begin was de inhoud journalistiek, maar toen de kijkcijfers tegenvielen, kreeg het een lichtere koers. Twan bleef positief en zei dat hij het leuk vond de onderwerpen te verbreden: eerst een gesprek met wetenschapsjournalist Govert Schilling over de Marslanding, daarna praten met Wolter Kroes over zijn artiestenjubileum.

De bedoeling was om daarmee kijkers te trekken en die vast te houden als we het programma weer journalistieker gingen maken. Maar de kijkers kwamen niet.”

Werkloos

Lex Uiting heeft, nu Late night gestopt is, even werkloos. Hij gaat binnenkort met RTL om de tafel zitten om te zien of hij daar nog iets kan doen.

Meer over