Huysje verkopen

'Twan Huys wil met gezin terug naar Amerika'

14 maart 2019 15:37 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

Twan Huys had anderhalve week geleden zijn laatste uitzending als talkshowhost van RTL Late Night met Twan Huys. De presentator heeft sindsdien niks meer van zich laten horen en Story heeft een opmerkelijk gerucht te pakken. Huys zou met zijn vrouw en twee kinderen namelijk overwegen om naar Amerika te verhuizen.

Volgens het weekblad ziet de presentator geen rol meer voor zichzelf weggelegd in het Nederlandse medialandschap. "Insiders weten het zeker: Huys voelt er niets meer voor om vanuit Amsterdam aan zijn televisiecarrière te werken", schrijft het blad.

New York

Huys was eerder zeven jaar werkzaam als correspondent in de Verenigde Staten. De 54-jarige ontslagen presentator zou een stap naar New York in zijn hoofd hebben. "Om te gaan werken voor kranten, televisiezenders of om wederom een boek te schrijven." In Nederland werkte Huys onder meer bij Nieuwsuur en deed hij het programma College Tour.

Miljoenen

Volgens geruchten heeft Huys na zijn ontslag bij RTL een afkoopsom van zo'n 2,4 miljoen euro meegekregen. Daarnaast zou de in Amsterdam woonachtige Huys zes ton overwaarde op zijn huis hebben. Met drie miljoen de oversteek maken dus. Er gaan mensen met minder diepe zakken op zoek naar geluk...

Meer over