Kosten besparen...

RTL schrapt Eigen Huis & Tuin na dertig jaar

9 april 2020 11:20 | amusement | Door Jef Willemsen

© RTL Nederland
RTL stopt na dertig jaar met de wekelijkse uitzendingen van Eigen huis en tuin. Het klusprogramma blijkt te duur en keert na de zomer niet meer terug bij de zender.

RTL maakte het besluit bekend in een persverklaring

Compilaties

Het huidige seizoen van Eigen huis en tuin loopt nog tot zaterdag 6 juni, dan zijn nog tot en met augustus compilaties te zien maar daarna is het definitief gedaan voor Evelyn Struik, klusser Thomas Verhoef en tuinman Tom Groot.

Te duur

Volgens de RTL-directie is het programma simpelweg te duur geworden. Jaarlijks 40 complete metamorfoses produceren is een kostbare aangelegenheid, ook als een groot deel van de materialen wordt gesponsord. Toch neemt RTL niet helemaal afscheid van het programma, er wordt onderzocht hoe Eigen huis en tuin in de toekomst een "mooie nieuwe plek" kan krijgen in de RTL programmering.

Editie NL

RTL heeft besloten om de weekendprogrammering op de schop te gooien en nieuwsrubriek EditieNL vanaf september 7 dagen per week uit te gaan zenden, voorafgaand aan RTL Boulevard. De zender meent dat deze keus voor zogenoemd horizontaal programmeren zorgt voor extra herkenbaarheid.

Meer over