Switch

RTL stopt samenwerking op late avond met Blue Circle voor producent Jinek

5 oktober 2019 10:13 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© ANP Kippa
RTL heeft ervoor gekozen om de samenwerking met Blue Circle op de late avond te beëindigen. Daardoor gaat producent PilotStudio zich ontfermen over de talkshows van Beau van Erven Dorens en Eva Jinek.

"Dat is geen leuk gesprek, maar ze begrijpen het wel", zegt programmadirecteur Peter van der Vorst over het stoppen met Blue Circle in De Telegraaf. "Toen we goed met Eva in gesprek waren, kwam het al snel op de rol van haar producent. Die is natuurlijk onderdeel van haar succes, zij zijn echt een twee-eenheid."

Hard gelag

Het stoppen met Blue Circle is een hard gelag voor de productiemaatschappij, dat sinds het begin van RTL Late Night met Humberto Tan de late avonden voor RTL verzorgde. Daarna was Blue Circle ook betrokken bij de talkshow met Twan Huys, Art Rooijakkers' Zomer met Art en nu met Beau.

Twee namen

Van der Vorst denkt nog wel na over de namen van de talkshows die straks bij RTL te zien zijn. Hij verwacht met twee aparte namen op de proppen te komen, net zoals Jinek en Pauw nu bij de publieke omroep hebben.

Meer over