7 in plaats van 9 kandidaten

RTL verandert format De Zwakste Schakel

9 januari 2020 13:33 | amusement | Door Irma Tomas

© William Rutten
Woensdag begon het tweede seizoen van De zwakste schakel op RTL met Bridget Maasland en dat zag er behoorlijk anders uit dan het eerste seizoen. Er waren ineens zeven kandidaten in plaats van de gebruikelijke negen.

Da's gek, want het Britse, originele format wordt gespeeld met negen kandidaten die een ketting moeten zien te maken van goede antwoorden om op die manier zo veel mogelijk geld te verdienen. Toch werd ook daar al eens geëxperimenteerd met 7 en 8 kandidaten. En het kan nog minder want Hongarije en de verenigde Staten deden zelfs het al eens met vijf deelnemers. 

Meer geld

Gevraagd naar de wijziging in het spelformat van De zwakste schakel zegt RTL dat het bedoeld is om de kandidaten meer geld te laten verdienen. Met zeven kandidaten heb je immers sneller een ketting dan met negen. Bovendien zijn de meeste deelnemers aan de kennisquiz niet in een bak met slimheidsserum gevallen als kind. Ze kunnen dus wel wat hulp gebruiken. 

Luuck Droste

Volgens De zwakste schakel-kenner Luuck Droste is er iets anders aan de hand. Hij denkt dat RTL simpelweg meer vaart in het programma wilde. Bovendien duurt De zwakste schakel nu korter zodat de talkshow Jinek vroeger kan beginnen. 

Bloot

In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen ging de winnaar naar huis met een prijzenpot van 1600 euro. Maar de aandacht ging vooral uit naar kandidaat Giancarlo die de finale niet haalde met al z'n kleren nog aan. 

Meer over