Foetsie

RTL haalt alle uitzendingen van The Voice van Videoland

21 januari 2022 09:31 | amusement | Door Judith Regeling

© ANP KIPPA MMP
RTL haalde gisteravond na de BOOS-uitzending een flinke bezem door het aanbod van Videoland en RTLXL. Maar liefst 5 programma's zijn van de streamingdiensten verdwenen.

Het gaat hier niet alleen om alle uitzendingen van The Voice of Holland, The Voice Kids en The Voice Senior van de afgelopen jaren. Ook The Voice Comeback Stage en Ali Bouali, de documentaire van de van verkrachting betichte rapper, zijn eraf gehaald. Dit om 'kandidaten te beschermen', zo licht een woordvoerder van de zender toe.

Sven Sauvé

Na de uitzending van BOOS, waarin Jeroen Rietbergen, Marco Borsato, Ali B en een regisseur van The Voice of Holland beschuldigd worden van machtsmisbruik, grensoverschrijdend gedrag en seksueel misbruik, reageerde Sven Sauvé (CEO van RTL Nederland) in een statement beduusd op alle verhalen. "Wat we de afgelopen week hebben gehoord en gezien, is ronduit verschrikkelijk. Niet alleen moet de onderste steen boven komen, maar ook moeten alle betrokken partijen actief in kaart brengen welke concrete maatregelen kunnen worden genomen om toekomstige misstanden te voorkomen."

Peter van der Vorst

Ook Peter van der Vorst is geschokt. "Het is meer dan afschuwelijk. Onze eerste zorg en aandacht gaat uit naar de mensen die dit is overkomen", zo reageerde de creatief directeur gisteravond in hetzelfde statement. "Wij hebben groot respect voor de moedige slachtoffers die met hun verhaal naar buiten zijn getreden en hopen dat ook andere slachtoffers, die hun verhaal nog niet hebben gedaan, daarmee alsnog naar buiten komen in de wetenschap dat zij niet (meer) alleen staan."  

Meer over